mie. oct. 23rd, 2024

CSM Târgovişte este probabil primul club din lume care nu aplică nici o sancţiune unor sportive ce au sărit la bătaie într-un club, altoind o localnică din Satu Mare. Cum însă la dezmăţ a participat şi preşedintele Ciprian Iugulescu, împreună cu antrenorul secund Marius Dobă, devine limpede de ce s-a pus batista pe ţambal. Într-o structură sportivă normală, oficialii ar fi trebuit demişi imediat, iar colaborarea cu jucătoarele bătăuşe, Chrissy Givens şi Monique Coker, se impunea întreruptă. Dacă la nivel local se pare că au scăpat, cele două americance au şanse mici să fenteze şi sancţiunile federale, care vor apărea mai mult ca sigur. Mai grav pentru sportive şi pentru şmecherii de la CSM Târgovişte este că victima, Roxana Stan, a depus deja plângere la Procuratură, deţine un certificat medico-legal, necesitând opt zile de îngrijiri, aşa că va urma aproape sigur un proces destul de urât. Deplasări lungi, timp pierdut, stres, disconfort mediatic şi probabil bani pierduţi.

Distracția a început în Tabu Cafe și a continuat în Famous Pub

Lovită de americance, tot sătmăreanca a fost ameninţată cu plângeri penale pentru manifestări rasiste, atitudine care a întărâtat-o şi mai tare. Aşa se face că Roxana Stan a demarat propriile investigaţii, discutând atât cu patronul clubului, cât şi cu barmanul care le-a servit pe baschetbaliste, pe care îi va avea ca martori la proces. Filmul acţiunii a început ceva mai devreme, când sportivele au petrecut în Tabu Cafe, un bar ce aparţine aceluiaşi patron. „Fetele au fost acolo cu un tânăr, altul decât cei doi oficiali şi au consumat bere, cocktailuri şi trei sticle de vodkă Smirnoff, preţul uneia fiind de 180 de lei. Cele două jucătoare de culoare chiar au făcut un fel de paradă a modei. Venind în Famous Pub, s-a trecut la tequila şi whisky, iar mai apoi la cocktail Lamborghini, aşa că a fost chemat special un barman care ştia să-l prepare. Preţul unui pahar este de 18 lei, iar barmanul ar fi primit la final un bacşiş de 200 de lei. Am înţeles că dacă bei două din astea eşti tun. M-aş mira ca fetele să fi achitat nota de plată”, ne-a mărturisit Roxana Stan.

De ce doar Coker a fost amendată?

După ce a plecat de la spital, victima s-a deplasat împreună cu soţul la Poliţie, pentru a afla ce măsuri s-au luat împotriva bătăuşelor şi care le-au fost declaraţiile. „Poliţistul ne-a spus că dânsele sunt cetăţeni americani şi că în primul rând nu are ce să le facă, iar în al doilea rând nu au putut da declaraţii pentru că erau în stare de ebrietate avansată. Dacă erau cetăţeni americani ce? Cred că nici nu trebuia să le lase să plece, trebuia să le ţină la arest până a doua zi, iar după ce îşi revin, să le ia declaraţii. Soţul meu a mers cu Poliţia la hotel Aramia, iar cea care m-a lovit cu pumnul spunea „Just me? Doar eu?”, „Just me? Doar eu?”. „Poliţiştii de patrulă publică au fost sesizaţi cu privire la izbucnirea unui scandal în faţa unui club din municipiu. Aceştia au intervenit, aplicând o sancţiune (Monique Coker) în cuantum de 200 lei”, a declarat pentru ştirile PRO TV purtătorul de cuvând al ISJ Satu Mare, Roxana Cristea, aşteptând însă şi alte amănunte.

Ce conține un cocktail Flaming Lamborghini…

Cocktaiul Flaming Lamborghini conţine triplu sec (un coniac încălzit, obţinut din coaja portocalelor de Caraibe), blue curacao (lichior aromat cu coji uscate de Citrus currasaviensis), sambuca (lichior italian cu aromă de anason), baileys (un amestec de whisky irlandez, cu cremă de lapte şi aromă de ciocolată sau de vanilie) şi kahlua (un lichior de cafea maxicană), la care se adaugă martini cocktail (un amestec de gin şi vermouth). După ce triplu sec este încălzit, se aprinde şi arde cu o flacăra albastră. După aprindere, shot-ul se bea normal, cu gura sau cu paiul. În loc să arunce banii pe cocktailuri Lamborghini, mai bine oficialii şi baschetbalistele de la CSM Târgovişte ar fi donat câte ceva pentru sinistraţii zăpezilor. În timp ce oameni amărâţi mor de foame sau de frig într-o ţară în care nu mai funcţionează nimic, şmecherilor le arde de petreceri şi de băuturi de fiţe, pe banii noştri.

În rochii elegante, alături de Dana Săvuică

Oficialii Clubului Sportiv Municipal Târgovişte încearcă să refacă din imaginea şifonată a echipei de baschet, aşa că le-au îmbrăcat elegant pe fete, în rochii de culoare neagră şi le-au lipit de Dana Săvuică, la un eveniment monden organizat la Piteşti de fostul fotomodel, într-una din serile trecute. Tabloidele au punctat imediat, catalogându-le pe americancele Givens şi Coker drept bătăuşe şi agresoare. Din păcate pentru ele, vor trebui să se obişnuiască cu asemenea tratamente şi la meciuri, în special din partea suporterilor marilor rivale. Trebuie spus că cele două au evoluat în partida de sâmbătă, cu CSM Sportul Studenţesc (100-66) şi au bifat cele mai multe minute pe teren, tocmai pentru a reuşi şi cele mai multe puncte (Coker 26 şi Givens 23). În toată această perioadă, şefii Clubului Sportiv Municipal Târgovişte aşteaptă să se răcească scandalul, ţinând echipa mai mult prin alte oraşe. Lucrurile nu sunt deloc simple, iar informaţiile ne parvin în valuri, urmând să le prezentăm în serial, zilele următoare.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro