760 de țigarete și produse de panificație, confiscate de polițiștii de la Poiana
Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poiana au efectuat un control la un agent economic pe linia verificării legalității actelor de comerț.
În urma verificărilor, polițiștii au descoperit 760 de țigarete și mai multe produse de panificație expuse spre comercializare pentru care nu existau documente justificative de proveniență.
Agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar țigaretele au fost confiscate.
Totodată, a fost confiscată și contravaloarea produselor de panificate.
Acţiuni pentru siguranța comunității
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat suplimentar pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere.
Astfel, polițiștii au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 18 judiciare și 3 de altă natură și au aplicat 295 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.505 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 14 permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii au intervenit la 27 de solicitări venite din partea cetățenilor, dintre care 16 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru prevenirea tâlhăriilor
Atunci când vă deplasaţi în zone aglomerate sau mai puţin tranzitate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.
Nu vă lăudaţi persoanelor cunoscute întâmplător cu valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.
Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, fiţi vigilenţi la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.
Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.
Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112.
Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor, iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.
Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate.
Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute.
Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră !