mie. oct. 23rd, 2024

Puzderie de ziarişti ieri de dimineaţă la conferinţa de presă condusă de Gică Popescu, preşedintele de onoare al Chindiei, care l-a prezentat pe noul antrenor al echipei, Flavius Stoican. „Prima opţiune a fost Bogdan Stelea, care la început şi-a dat acordul de a veni la Chindia, după care m-a anunţat că nu vrea să-şi înceapă cariera de antrenor la Târgovişte, pentru a nu afecta în vreun fel relaţia noastră de prietenie. A doua opţiune a fost Flavius, care mi-a oferit un răspuns final în urmă cu două zile. Nu îmi place deloc să schimbăm antrenorii, aşa că sper ca Flavius să rămână mult timp alături de noi”, şi-a explicat decizia Gică Popescu.

„Când a venit oferta din partea lui Gică eu eram încă sub contract cu Dinamo, aşa că nu puteam să dau un răspuns în acel moment. Înainte de Sărbători am discutat cu cei de la Dinamo, le-am explicat că aş vrea să mă retrag mai aproape de casă şi mi-am înaintat demisia. Am venit la Târgovişte pentru că îmi place acest proiect şi este cel mai important să-l finalizăm înainte de termen, adică să promovăm în prima ligă încă din acest an”, a vorbit extrem de emoţionat noul antrenor al Chindiei, fiind taxat imediat de Gică. „E o mare greşeală să-ţi impui ca obiectiv câştigarea campionatului sau promovarea, obiectivul nostru este să câştigăm primul meci”. Stoican va lucra la Târgovişte cu Silviu Ioan, fostul „secund” de la Dinamo II, Adrian Bogoi fiind retrogradat la Centrul de copii şi juniori al clubului, pentru ca Silviu Dumitrescu să ocupe funcţia de director tehnic.

„Nu am de gând să semnez state de plată făcând ilegalități”

Aşa cum era normal, a fost dezbătut şi aspectul financiar, de vreme ce jucătorii nu şi-au primit nici acum în totalitate drepturile băneşti de anul trecut. Aici a vorbit mai mult preşedintele executiv Mihai Neguţ, cel care răspunde de latura financiară la clubul târgovi ştean. „Ştiţi foarte bine că nu avem voie să plătim salarii din bani publici, chiar dacă ei au fost viraţi în conturile clubului de Consiliul Judeţean sau de Consiliul Local, aşa că eu nu am de gând să semnez ştate de plată făcând ilegalităţi. Îmi pare rău că nu mi-am ţinut promisiunea faţă de jucători atunci când am spus că îşi vor primi salariile până la sfârşitul anului trecut, dar până pe 14 ianuarie vom veni la zi cu toate obligaţiile financiare. În acest moment băieţii şi-au primit 70% din salariile şi primele promise, iar banii au venit de la Gică. După data de 14 ianuarie vom lua la rând toate companiile din oraş şi sperăm să atragem lângă echipă noi sponsori”.

Gică nu a renunţat însă la gândul ca salariile fotbaliştilor să poată fi plătite şi din bani publici, dar recunoaşte că nu a depistat încă soluţia legală pentru a apela la acest artificiu. „Aş vrea să precizez că atât eu, cât şi Gică, nu am fost în vacanţă pe banii clubului, la care noi nici măcar nu suntem remuneraţi. Vacanţele au fost plătite cu mult timp înainte, aşa că ne-a deranjat când s-a spus că noi de distrăm prin nu ştiu ce ţări, în timp ce jucătorii nu au ce pune pe masă”, a ţinut să puncteze Neguţ.

Se fac plăți cãtre Universitatea Valahia

Cum Şcoala de Fotbal Gică Popescu nu mai poate deţine acţiuni la Chindia, aşa cum federaţia i-a transmis preşedintelui de onoare al clubului, acţionariatul va trebui schimbat obligatoriu până pe 25 ianuarie, aşa că Gică va prelua acţiunile deţinute de şcoala sa. Curios este că „Baciul” habar nu are cum arată structura acţionariatului la Chindia şi nici dacă Universitatea Valahia deţine sau nu 25% din club. „Nu m-a interesat niciodată dacă Valahia este acţionar la Chindia şi nici dacă are vreo contribuţie la bugetul clubului, tot ce ştiu este că noi facem anumite plăţi către Universitate pentru cazarea sportivilor în campus”.

Chiar şi Neguţ a recunoscut că se virează bani în conturile Universităţii Valahia pentru cazarea sportivilor, dar nici el nu are idee în ce constă implicarea la club a acesteia. „Tot ce pot să vă spun este că, spre exemplu, Consiliul Local şi-a achitat toate obligaţiile financiare, chiar mai devreme decât termenul stabilit. Despre aportul financiar al Universităţii Valahia, nu am însă nici o idee”.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro