„Pe de-o parte există lucrările Distrigaz-ului, pe zone importante, este foarte dificil să poţi să opreşti Distrigaz-ul să intre la lucrări pentru că responsabilitatea este una foarte mare… Ne-au spus că au conducte cu termene de valabilitate aproape de expirare şi că trebuie să fie înlocuite, existând riscuri de accidente. Nu am cum să mă opun la asemenea lucrări, în schimb am discutat cu ei, iar refacerea asfaltului pe zonele respective trebuie să fie una temeinică, pe procedura pe care am aprobat-o, adică să nu se asfalteze numai pe o suprafaţă mică, pe o lăţime mică, ci pe o lăţime ceva mai mare, astfel încât asfaltul să ţină, acolo unde se poate intra, să se intre pe trotuare… Asta este situaţia.
Bineînţeles că mai sunt şi avarii ale Companiei de Apă. Eu trag un nou semnal de alarmă legat de Compania de Apă şi pe CL 3, care trebuie să fie închis până la urmă de către Compania de Apă pentru că ne creează dificultăţi extraordinar de mari. De exemplu, strada Tudorică Popescu o avem prinsă în programul de asfaltare, însă nu putem să intrăm în condiţiile în care căminele şi zona din jurul căminelor de canalizare arată extraordinar de rău, s-a lăsat, s-a degradat terasamentul şi trebuie să găsim o soluţie sau Compania de Apă trebuie să găsească o soluţie să închidă CL 3.
Fac menţiunea că de acum înainte pe municipiul Târgovişte lucrările la canalizare pe care le va face Compania de Apă vor fi monitorizate cu mare atenţie, pe-astea le-am preluat aşa cum sunt acum şi încercăm să le finalizăm… Din păcate, ca administraţie publică locală, nu avem nicio pârghie nici legată de constructor, nici legată de proiectantul de la CL3. Din punctul meu de vedere s-a lucrat extraordinar de prost pe zona respectivă. Am avut şi noi lucrări de reabilitare a infrastructurii, am avut PIDU-urile, au fost şi aici probleme, dar le-am rezolvat, am tras constructorul la răspundere, i-am oprit garanţiile de execuţie, adică efectiv am protejat cât am putut de bine interesele comunităţii târgoviş- tene în raport cu constructorii.
Repet, sunt absolut nemulţumit de felul cum arată în momentul de faţă lucrările pe CL3 şi sperăm fie refăcute. În orice caz, dacă lucrurile vor continua în acest mod la Compania de Apă şi vorbesc nu numai de lucrări, ci şi de zona corecţiilor financiare, cineva va trebui să-şi asume răspunderea de acolo şi să facă pasul înapoi. Mi se pare că suntem într-o zonă în care practic nimeni nu este vinovat, este vinovat constructorul, constructorul nu mai are garanţii sau dacă mai are acestea nu sunt suficiente şi aşa mai departe.
Nu cred că este normal să se întâmple aşa… Municipiul Târgovişte asigură peste 90% din ceea ce înseamnă profitul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa SA. Din acest punct de vedere, cer ca Târgoviştea să fie tratată în funcţie de importanţa pe care o are ca şi beneficiar al serviciilor Companiei de Apă, atât cer şi nimic în plus. Din păcate, modificarea legislaţiei în materie de guvernare corporatistă a schimbat puţin datele problemei, Ordonanţa în discuţie oferă competenţe foarte largi ADI (Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară) în detrimentul acţionarului, în sensul că dacă vreau să schimb un membru în Consiliul de Administraţie trebuie să am acordul ADI şi nu o mai pot face eu, trebuie făcută de către ADI şi aşa mai departe…
Sper să se depăşească aceste probleme, sper ca şi pe zona de operare Compania de Apă să ajungă la un nivel de natură să răspundă exigenţelor pe care administraţia şi comunitatea locală le are de la furnizorul unui serviciu esenţial”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.