30 aprilie 2024
Acţiuni în Arhiepiscopia Târgovişte

Acţiuni în Arhiepiscopia Târgovişte

pre   În prezența a numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște, sâmbătă, 1 aprilie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.
Înaltpreasfinția Sa a hirotonit, cu această ocazie, întru preot, pe seama Parohiei Ludești, Protoieria Găești, pe tânărul diacon Alexandru Dinu, absolvent al programului de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat necesitatea aprofundării misiunii pastorale la parohii și a promovării, cu înțelepciune și eficacitate, a valorilor evanghelice, mai cu seamă prin intermediul activității cu tinerii și a colaborării cu școala, pentru a proteja și dezvolta identitatea noastră națională și creștin-ortodoxă.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

act1Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, joi, 30 martie 2017, s-a desfășurat, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu participarea a 22 de elevi de la diferite școli târgoviștene, cel de al doilea curs de limba engleză pentru copii, inaugurat săptămâna trecută, prin bunăvoința doamnei Prof. Sorina Popescu, de la Școala Tartaşeşti.

Reamintim că, alături de acest curs, sub coordonarea Pc. Pr. Adrian Rada, directorul instituției, în cadrul centrului se desfășoară și cursuri de cusături și quilling, ele având loc în fiecare zi, între orele 12-13, în mod gratuit, ca parte a contribuției Eparhiei noastre la educarea tinerei generații.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

actCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a avut loc, în Sala de festivități a Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, activitatea metodică semestrială cu profesorii de Religie.

Pc. Pr. dr. Ionuț GHIBANU, Vicar Eparhial, având alaturi pe Pc. Pr. dr. Ionuț ILEANA, Consilier Eparhial, și pe Pc. Pr. dr. Mihail STAN, Inspector de Religie, a prezidat  această  întrunire și a prezentat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale.

Tema întâlnirii, intitulată Teologi mărturisitori ai credinței ortodoxe în județul Dâmbovița, a fost prezentată de către Pc. Pr. prof. Marian Dobrescu, iar dna. Prof. Daniela Din a prezentat referatul cu titlul Parteneriatul Scoală – Biserică, exemple de bune practici.

Apoi,  s-au discutat mai multe aspecte ale desfasurarii Parteneriatului dintre Biserică și Școală în acest semestru, dintre care menționăm: colaborarea cu preoții de la parohii, desfășurarea Olimpiadei Naționale de Religie, faza județeană, participarea la Marșul pentru viață – 2017, la Concursul Național de Creație Icoana și școala mărturisirii și la concursul județean Bucuria Învierii Domnului în suflet de copil.

In continuare, Pc. Pr. Prof. univ. dr. Marian VÎLCIU și Pc. Arhidiac. dr. Bogdan HRESTIC au adus  în atentie oferta educațională a Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și a Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur“, pentru anul școlar 2017-2018, spre a fi popularizată în școlile și liceele dâmbovițene, iar, la final, a fost lansat numărul 11 al revistei Evlavia, publicație a profesorilor de Religie din județul Dâmbovița.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial