6 mai 2024
Siguranța în mediul online, prioritate a polițiștilor din Dâmbovița!

Siguranța în mediul online, prioritate a polițiștilor din Dâmbovița!

siguSiguranța în mediul online, prioritate a polițiștilor din Dâmbovița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile de informare în rândul elevilor și cadrelor didactice cu privire siguranța în mediul online.

Astfel, polițiștii de la prevenire au purtat discuții cu 90 de elevi de la Școala Gimnazială din Răzvad, toți din ciclul gimnazial.

Copiii au fost informați despre riscurile ce pot apărea în mediul virtual prin accesarea unor link-uri, aplicații sau jocuri, precum și despre măsurile pe care le pot adopta pentru a nu deveni victima unei infracțiuni.

De asemenea, polițiștii le-au solicitat cadrelor didactice să acorde o atenție deosebită copiilor, să le fie aproape și să le supravegheze comportamentul.

În cazul în care profesorii sau părinții constată schimbări comportamentale ale copilului este necesar să sesizeze de îndată poliția și instituțiile specializate.

poliRazie a polițiștilor morenari

Polițiștii morenari au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În carul activității, au fost legitimate 134 de persoane, au fost controlate 120 de vehicule și au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 2 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 63 pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 10.585 de lei.

De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.

Surprins în timp ce încerca să sustragă combustibil

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Petrești au surprins conducătorul unui autotractor în timp ce încerca să sustragă motorină din rezervorul vehiculului.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

www.mariusbuga.ro_images_tigariBănuit de furt, identificat de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din județul Prahova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în ziua de 28 martie a.c., ar fi sustras dintr-o societate comercială 35 de pachete de țigări, 2 cartele reîncarcabile și 800 de lei.

Polițiștii au recuperat 70% din bunurile sustrase.

În cauză se continuă cercetările, iar la finalizarea lor se va propune soluție legală prin parchet.

prevenireActivități în cadrul programuluiÎMPREUNĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA!”

Pe parcursul a două zile, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul programului ”ÎMPREUNĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA!”.

Preșcolarii de la două grădinițe din Târgoviște și-au testat cunoștințele privind regulile de circulație, drepturile copilului și normele care trebuie respectate în societate.

La finalul activității, copiii au fost premiați cu diplome.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial