sâm. oct. 26th, 2024

casa-arsaDoi copii, parintii si bunicii lor au ramas sub cerul liber, in judetul Dambovita, dupa ce locuinta le-a fost mistuita de flacari.

In toiul noptii, un fum gros a cuprins incaperile, iar cand si-au dat seama de primejdie, oamenii abia au apucat sa iasa din capcana de foc.

Ajunsi afara, au ramas inmarmuriti: casa ardea deja ca o torta. Din primele investigatii, se pare ca tot necazul a pornit de la cosul unei sobe.

Familia sarmana locuia intr-o casa modesta, la marginea satului Rancaciov. Dormeau cu totii, cand parintii au sesizat ca acoperisul fusese cuprins de foc si au strigat dupa ajutor

Rodica Ursu, proprietara casei “Ne-a ars tot. Si acte, toata imbracamintea, nu mai am nimic. Imi ramasese copilul in casa, dormind, in pat, iesi, mamica acasa ca arde casa, iesi, iesi”

Oamenii au reusit sa ii salveze pe cei dragi, dar nu au mai ramas cu nimic. Le-a ars aparatura, s-a facut scrum toata mobila, nu mai au nici cu ce sa se imbrace

Ion Ursu, proprietarul casei: A luat foc de la un cos, am iesit, am chemat pompierii, a ars tot, nu mai am nimic”.

Niculina Mihai, nora proprietarilor: Eram in casa, ne-a trezit, am iesit afara, ardea casa, erau flcari, nu mai stiam nimic de noi. Toata casa.”

Vecinii povestesc ca au sarit si ei cu galetile sa stinga focul, dar n-au reusit sa faca fata valvatailor pana la cer

Marian Mihai, cuscrul proprietarilor: “Ardea enorm, erau flcarile cat cerul, nu au ramas cu nimic, absolut cu nimic”

Proprietarii au sunat la 112, iar la fata locului au ajuns 3 autospeciale de la pompieri.

Era din pacate prea tarziu, casa arsese in totalitate. Din nefericire, locuinta nu este asigurata, iar oamenii nu au bani sa o repare

Oamenii ramasi pe drumuri s-au adapostit deocamdata la rude, dar spera ca se vor gasi semeni cu suflet mare care sa le intinda o mana de ajutor pentru a-si reconstrui locuinta.