sâm. oct. 26th, 2024

rutiCercetați de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 32 de ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea pe DN 71, în localitatea Bâldana, o autoutilitară a cărei autorizație provizorie de circulație era expirată.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

De asemenea, în urma controlului autovehiculului, s-a stabilit că acesta transporta 700 de kilograme de legume pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

S-a procedat la sancționarea contravențională a bărbatului în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar legumele au fost confiscate.

Tototdată, un alt tânăr de 22 de ani, din Bilciurești, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor, a reieșit și că autoturismul nu era înmatriculat în circulație, potrivit legii.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.