mie. dec. 25th, 2024

laptecorn„Legat de programele lapte, corn şi măr, eu sunt receptiv la toate semnalările, dar aş vrea să nu fie confundate procedurile de achiziţie publică, sub aspectul legalităţii lor, cu modul în care cei care au câştigat achiziţiile respective derulează contractele, pentru că sunt lucruri total diferite.

Eu am făcut ce spune legea, am spart contractul în trei, adică o achiziţie pe corn, una pe lapte şi o a treia pe măr. Cea pentru lactate este adjudecată de Natura Târgovişte, lucrurile sunt puse la punct la momentul acesta, nu am mai avut niciun fel de reclamaţii din partea niciunei şcoli sau primării.

Mărul este adjudecat de SC Lido Gârbea SRL, iar cornul a avut adjudecări pe durate determinate, pe o procedură simplificată, tot prin licitaţie publică, şi la momentul acesta cel care furnizează cornul este tot SC Lido Gârbea.

Pentru corn este procedură în curs pentru contract pe o durată de 4 ani, procedura anterioară a fost anulată pentru că s-a ajuns la un preţ de 0,21 bani pe corn, doi ofertanţi au dat 0,21 bani şi niciunul nu a dorit să dea cu nimic mai jos.

La sesizarea noastră, în data de 30 aprilie, a avut loc un control al DSP Dâmboviţa pe calitatea mărului. S-a constatat că SC Lido Gârbea SRL utilizează un depozit de alimente din Târgovişte, pe Calea Ialomiţei, aparţinând societăţii Cicom SRL Pietrari, şi că la locul de depozitare nu sunt condiţiile corespunzătoare pentru a menţine integritatea şi calitatea produselor.

Am procedat la sesizarea celor care se ocupă de protecţia consumatorului. O să revenim cu o solicitare la DSP să reia verificarea şi să aplice sancţiuni.

Am comunicat SC Lido Gârbea SRL, în data de 30 aprilie 2015, că ceea ce s-a livrat necorespunzător nu va fi plătit şi că vom trece la punerea în aplicare a dispoziţiilor Articolului 7 din Contract, legat de sancţiunile pe care societatea le poate primi dacă nu respectă standardele şi performanţele de calitate care sunt însuşite prin Caietul de sarcini.

Pe lângă sesizările legate de Şcoala Coresi şi Moreni, DSP a mai verificat unităţile de învăţământ în Pucioasa, Mogoşani, Petreşti, Ocniţa, Potlogi, unde au mai fost identificate situaţii necorespunzătoare, în special fructe deshidratate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.