joi. oct. 24th, 2024

apmCOMUNICAT DE PRESĂ

 DATE GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA AGENŢIEI PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI (APM) DÂMBOVIŢA ÎN LUNA FEBRUARIE 2015

 

Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița își face publice datele generale privind activitatea lunară desfășurată, astfel:

 

  • în perioada 1 – 28 februarie  2015, prin Serviciul Avize, Acorduri, Autorizații, APM a emis acte de reglementare după cum urmează:

1) autorizații de mediu: 9;

2) autorizații de mediu revizuite: 3;

3) procedura de evaluare a impactului asupra mediului:

a) clasarea notificării: 199;

b) decizii de încadrare: 20.

 

  • Activități derulate în domeniul Evaluare Calitate Aer, reprezentate de activităţile desfăşurate la nivel judeţean în cadrul Sistemului Naţional de Gestionare Integrată a Calităţii Aerului (care include Sistemul Naţional de Monitorizare  a  Calităţii  Aerului  şi  Sistemul  Naţional  de  Inventariere  a Poluanţilor Atmosferici) a fost inițiată, în luna februarie, acțiunea de inventariere a emisiilor de poluanţi în atmosferă la nivel judeţean, pentru anul de raportare 2014, activitate derulată prin intermediul aplicației dedicate din cadrul Sistemului Integrat de Mediu (SIM), implementat la nivel național de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Metodologia de inventariere este reglementată prin ordinul de ministru nr. 3299/2012. În cadrul acestei activități au fost transmise solicitări de raportare către administrația publică locală și către un număr de 179 societăți comerciale care desfășoară activități de producție și servicii relevante pentru emisia de poluanți în atmosferă. În paralel, se colecteaza date necesare calculului de poluanți în atmosferă de la furnizorii de gaze naturale, Administrația Națională de Meteorologie, Direcția pentru Agricultura Dâmbovița. De asemenea, se deruleaza activități zilnice de asistență tehnică pentru utilizatorii externi ai portalului de raportare și activități de validare și prelucrare a datelor introduse în aplicație.  Sesiunea de raportare se încheie la 15 martie 2015, gradul de colectare a datelor la sfârșitul lunii februarie este redus, fiind estimat la 26 %.

 

  • Implementarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2015:

 

Nr. Crt. Agenţi economici autorizaţi pentru colectare/dezmembrare VSU

Număr VSU colectate în ianuarie 2015

Raportate – februarie 2015

1 SC Alban Rom SRL

0

2 SC Auto Fris SRL

3

3 SC Claunic SH SRL

12

4 SC Dorstem SRL

2

5 SC Pot Com SRL

4

6 SC Priseaca Serv SRL

1

7 SC Rematholding Co, p.l. Târgovişte

1

TOTAL

23

 

  • Cantitatea de DEEE-uri colectată:

 

Nr. Crt. Agenţi economici autorizaţi pentru colectare DEEE-uri

Cantități colectate (tone) – ianuarie 2015

Raportate – februarie 2015

1 Primăria Târgovişte – Direcţia de Salubritate

0

2 SC Rematholding SA

0.058

3 SC Supercom SA – Sucursala Târgovişte

0

4 ROREC

2.930

TOTAL

2.988