Peste 2700 de kilograme de deşeuri neferoase, confiscate de poliţiştii găeşteni
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au oprit în trafic, pentru control, un autocamion condus de numitul V.N., de 54 de ani, din localitatea Dragodana.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 2740 de kilograme de deşeuri neferoase pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă.
S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 6000 de lei, iar întreaga cantitate de materiale neferoase a fost ridicată în vederea confiscării.
Depistat la volanul unui autoturism , deşi nu poseda permis de conducere
Un tânăr, de 23 de ani, din Cojasca, a fost depistat pe raza localităţii Corbii Mari în timp ce conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” .
Sfaturi utile pentru proprietarii de autovehicule pentru a evita sustragerea acestora sau a unor bunuri din interior:
Pentru a preîntâmpina comiterea unor furturi de şi din autoturisme,poliţia dâmboviţeană vă informează cu privire la anumite cauze şi condiţii care favorizează acest gen de infracţiuni:
-
neglijenţa posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării şi asigurării acestora; în multe cazuri, autoturismele sunt parcate în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate, ceea ce favorizează activitatea hoţilor;
-
aici se încadrează şi posesorii “care uită” la vedere în interiorul maşinii lucruri tentante, precum: genţi tip “Diplomat”, telefoane mobile, aparatură electronică, poşete de damă;
-
sunt situaţii în care autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact ori, din cauza unor defecţiuni sunt lăsate perioade îndelungate în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;
-
încrederea acordată de unii posesori de autovehicule faţă de persoane necunoscute;
-
nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt;
-
nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare este benefic binevenit sau dacă nu trebuie folosit un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale.
Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, poliţiştii recomandă posesorilor de autoturisme:
-
nu lăsaţi în autoturism, la vedere, detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare; acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” pentru infractori chiar şi pe timpul zilei;
-
nu lăsaţi autoturismul neasigurat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva secunde;
-
închideţi complet toate geamurile; un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!
-
dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii;
-
montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
-
Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zonei unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, izolate din punct de vedere al traficului de persoane;
IMPORTANT:
-
păstraţi acasă actele şi o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia – inclusiv prin intermediul internetului;
Poliţiştii târgovişteni, alături de preşcolari !
Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au organizat la Grădiniţa nr. 13 un concurs pe teme rutiere, participanţi fiind preşcolari din cadrul a 4 grădiniţe din localitate.
Competiţia a constat în două probe, respectiv una teoretică-de testarea a cunoştinţelor pe linie de circulaţie rutieră şi cea de a doua probă- desene pe asfalt.
Scopul acestui concurs este de a îi sprijini pe micii participanţi la trafic în formarea unui comportament rutier responsabil şi de a le atrage atenţia cu privire la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie pentru a preîntâmpina implicarea în accidente rutiere.