lun. dec. 23rd, 2024

fata“Este impardonabil ca anumite forțe politice sau grupări de interese, o spun fără nicio reținere, încearcă să profite de acest scandal pentru a pune mâna pe Compania de Apă. Multe din disputetele pe care le-am avut eu cu domnul Volintiru și cu Partidul Național Liberal în ultimul an și jumătate au pornit tocmai de la Compania de Apă și de la dorința domnului Volintiru, venit din București, fără nicio legătură cu acest județ, de a încerca să vină și să impună o echipă managerială, care nu știu pe cine avea în componență, dar știu sigur ce urmărea.

Compania de Apă e vânată din următoarele motive: are în derulare proiecte europene cu finanțare importantă, sunt zeci de milioane de euro. Urmează să aibă finanțare pe proiecte europene, pe 2014 – 2020, s-a depus un POS de Mediu de 136 de milioane de euro. Sunt bani europeni, pot fi dirijați spre un grup de interese? Păi, realitatea ne arată că da. Din moment ce sunt atâtea corecții financiare pe programele europene, din moment ce, de exemplu, la Compania de Apă dinTârgoviște s-au adjudecat lucrări la Găești și Titu și-apoi au fugit unii alde Georgică Cornu de la firma Confort Timișoara cu aproape 200 de miliarde din județul Dâmbovița și-au săpat un șanț de 126 de metri liniari la Găești, înseamnă că unii se gândesc că așa poate fi folosită Compania.

De când ați simțit aceste presiuni? De aproape un an de zile. Cred că ați observat că nu s-a grăbit nimeni să facă schimbări la Compania de Apă (n.a. – după alegerile locale/parlamentare), nu că nu erau necesare, ci pentru că a fost tot timpul o presiune și o dispută pe acest subiect. 

În luna mai (2013) a venit domnul Staicu la Compania de Apă cu echipa pe care a condus-o și eu cred că nu-i corect să-i reproșăm lui Staicu ceea ce nu s-a făcut la Compania de Apă ani de zile înainte. Staicu a gestionat prost, extrem de prost subiectul de la Aninoasa, este motivul pentru care eu, personal i-am cerut să-și dea demisia ca o minimă satisfacție dată opiniei publice, dar asta nu înseamnă că e vinovat de toate problemele Companiei de Apă.

În momentul când a venit Staicu la Compania de Apă, proiectele europene erau implementate într-un procent de 18%. Din mai 2013 până la 1 aprilie 2014, într-un singur an de zile, Staicu a recuperat mult din întârziere și-am ajuns la 52% grad de implementare a proiectelor europene.

L-am văzut pe un domn, Quintus Niculescu, sunt doi frați gemeni, unul dintre ei salariat la Compania de Apă, a lucrat la „administrativ” și acum e mare lider al Partidului Național Liberal și a început să se ocupe de manipularea salariaților Companiei de Apă, de manipularea unor cetățeni. Am să vă spun așa: sunt oameni bolnavi, care au sunat de bună credință… Și repet încă o dată, pentru a mia oară: Staicu și echipa lui sunt vinovați de modul cum au gestionat această problemă.

Oamenii au dreptate. Dar, pe lângă cei care au sunat pentru că au avut, într-adevăr, o problemă, pe la posturi locale de televiziune sau prin diverse locuri, sunt unii care n-au avut nicio problemă și au făcut parte din echipa care a încercat să manipuleze subiectul în interesul Partidului Național Liberal și al unor grupuri de interese. Am dovezi, nu vorbesc din auzite.

Vine acum și, într-un mod aproape grețos, se pronunță pe lucruri de care habar nu are, doar pentru care are el interese. Compania de Apă trebuia să aibă conducerea schimbată pentru neîndeplinirea criteriilor legate de POS Mediu cu cel puțin un an înainte. N-am putut s-o fac din cauza domnului Volintiru, care avea pretenția să vină el cu o echipă managerială de la București, de la Montreal, de la… nu știu de unde. Adică, să ai tupeul ăsta… ai 4 consilieri pe care noi, Partidul Social Democrat, i-am băgat în Consiliul Local Municipal, și să încerci să conduci un județ e prea mult! Și nu doar pe Compania de Apă am avut discuții. Este inacceptabil și nu voi marșa la asemenea lucruri.

Domnul Staicu a plecat de la Compania de Apă, sunt de acord să revocăm Consiliul de Administrație, pentru c-a dovedit că nu știe să gestioneze suficient de bine lucrurile. Vom purta dialog cu toate forțele politice să numim acolo meseriași, oameni care au dovedit că pot să conducă afaceri importante, tehnicieni, și nu pe unii care au stat toată ziua și s-au ocupat de lucruri care n-au nicio legătură cu subiectul”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, prezent în emisiunea Faţă-n faţă, moderată de Anda Ştefan, la Columna Tv.