mar. oct. 22nd, 2024

Accidente rutiere produse în ziua de 24 noiembrie 2009

În ziua de 29 noiembrie 2009, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa, s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a două persoane.

1. Astfel, primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 14:00, în interiorul oraşului Găeşti. R. Mircea, de 41 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe str. Viitorului din localitate, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure, fiind acroşat de un alt autoturism condus regulamentar de către V. George, de 18 ani, din comuna Cobia. În urma impactului dintre cele două auto, cel din urmă a fost proiectat într-un al treilea autovehicul care se afla în afara părţii carosabile. Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui D. Florin, de 37 de ani, din oraşul Găeşti, care se afla pe partea carosabilă, lângă cel de-al treilea autoturism.

2. Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs în jurul orei 21:00, în oraşul Pucioasa. T. Ionuţ, în timp ce conducea un autoturism pe raza cartierului Miculeşti, în urma unei defecţiuni tehnice survenite pe parcursul deplasării, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-un gard din beton. Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui I. Maria, de 17 ani, din Pucioasa, pasageră pe scaunul din dreapta faţă în autoturism.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care aceste accidente rutiere s-au produs.

STIMAŢI CONDUCĂTORI AUTO!

Pentru a evita comiterea unor evenimente neplăcute, vă recomandăm: – înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului; – adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile concrete de drum, trafic şi meteo; – nu uitaţi să vă puneţi centura de siguranţă; – pe timpul deplasării adoptaţi o conduită preventivă – depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, care să vă protejeze de implicarea în accidente.

Biroul de Presă