30 aprilie 2024
Direcţia Silvică Dâmboviţa, plantări la foc continuu!

Direcţia Silvică Dâmboviţa, plantări la foc continuu!

“Scopul nostru, al silvicultorilor, este să asigurăm pădure de viitor, valoroasă, iar aceasta se realizează în principal din regenerări naturale.

Silvică are în acest an de împădurit o suprafaţă de 48 hectare, regenerări artificiale, plantaţii.

Avem, pentru pregătirea terenului, 30 de hectare la tăierile rase, pregătim trenul, de regulă zăvoi şi prin regenerare naturală 175 hectare.

noastră de bază este să asigurăm arborete de viitor din regenerări naturale.

care sunt folosiţi în această plantaţie şi nu numai, ci pe întreaga suprafaţă a judeţului, provin din Pepiniera Centrală Găeşti.

mândrim cu această pepinieră, am dat în ţară peste 100.000 de puieţi la direcţii silvice, avem un excedent la această oră, avem cereri de sponsorizare din partea Consiliului Judeţean, din partea primăriilor Şotânga, Titu, din partea şcolilor, din partea mănăstirilor, aşa ca noi, silvicultorii de la Dâmboviţa, ne facem datoria.

Am avut ceva emoţii după vremea care se arată, dar viaţa de silvicultor nu înseamnă să mergem numai prin pădure şi timp frumos, sloganul silvicultorului este «de fulgeră, de trăzneşte, în pădure el porneşte».

la fiecare subunitate activităţi ca să conştientizăm populaţia cât de greu este să plantezi un arbore, un puiet şi cât de greu este să-l întreţii şi să crească până la vârsta exploatabilităţii”, ne-a declarat ing.Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial