vin. sept. 20th, 2024

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

Polițiștii din cadrul secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au oprit pentru control, pe raza localității Voinești, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Bezdead.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest.

Deoarece a fost indicat un rezultat cu valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au surprins în trafic, în satul Gura Șuții, un bărbat de 59 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării efectuate în acest sens, a fost indicat un rezultat cu valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la spital pentru recoltare unor probe biologice.

De asemenea, în jurul orei 08:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 50 de ani, din Bălteni, în timp ce ar fi condus o autoutilitară, pe drumul comunal 48A, fără a deține permis de conducere.

Un alt bărbat de 48 de ani, din Conțești, în jurul orei 17:10, a fost surprins de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

Totodată, pe drumul național 71, în localitatea Conțești, în jurul orei 18:45, polițiștii au oprit pentru control o motocicletă condusă de un bărbat de 32 de ani, din București.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu avea un permis de conducere corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.

sursa – IPJ Dambovita