joi. sept. 19th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

MINIVACANȚA DE SFÂNTĂ MĂRIE ÎN SIGURANȚĂ

În contextul minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului,  în perioada 14-18 august a.c., zilnic, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea producerii oricăror evenimente care ar putea pune în pericol siguranța comunității.

Printre obiectivele principale ale polițiștilor s-au aflat prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură să tulbure liniștea publică, combaterea infracționalității, precum și asigurarea unei intervenții rapide la evenimente.

Astfel, în cele cinci zile, polițiștii de la ordine publică au fost solicitați să intervină la peste 300 de evenimente, dintre care 252 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

De asemenea, polițiștii au fost sesizați și cu privire la săvârșirea a 146 de infracțiuni, dintre care 97 au fost infracțiuni contra persoanei și 20 contra patrimoniului.

În această perioadă, polițiștii rutieri au avut o prezență activă pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea încălcării regulilor de circulație, precum și pentru sancționarea cu fermitate a șoferilor care nu au respectat regimul legal de viteză ori s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Pentru depistarea acestor șoferi, au fost oprite și controlate în trafic peste 1.100 de autovehicule și au fost testați cu mijloacele din dotare peste 500 de conducători auto.

În plus, pentru încălcările de la normele legale, au fost aplicate 930 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală se ridică la peste 390.000 de lei, dintre care cele mai multe sancțiuni, 744, au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 26 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor constatate.

Întrucât reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, față de 92 conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Cele mai multe permise de conducere reținute au fost reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză (36), dar și pentru consumul de băuturi alcoolice (18).

În cele cinci zile, nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane ori alte evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște și siguranță de Sfânta Sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni se află la datorie, siguranța comunității fiind obiectivul principal al forțelor de ordine.