mar. oct. 22nd, 2024

ROADPOL – SPEED – Acțiune pentru impunerea respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice din județul Dâmbovița: peste 250 de sancțiuni contravenționale aplicate

În cursul serii de 7 spre 8 august, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au acționat pe cele mai tranzitate artere din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene, în perioada 5-11 august a.c..

Polițiștii au utilizat aparatele radar din dotare, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, polițiștii au efectuat 56 de testări cu aparatele din dotare privind consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

Din totalul sancțiunilor, 79, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 72 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru lipsa documentelor obligatorii, 24 pentru neutilizarea luminilor de drum, iar 17 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonul.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere (5 pentru nerespectarea regimului de viteză) și au retras 7 certificate de înmatriculare. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Dâmbovița.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie a.c., la nivelul județului, 9 accidente rutiere grave s-au produs din cauza vitezei, în urma cărora 5 persoane au decedat, iar alte 12 au fost rănite grav. Precizăm că acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă. Fiți responsabili în trafic! Conduceți prudent și în siguranță!

sursa: IPJ Dâmbovița