joi. sept. 19th, 2024

Polițiștii dâmbovițeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Începând de astăzi și până luni, peste 900 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie, în sprijinul cetățenilor.

Astfel, în perioada 21-24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, respectiv efective de la structurile de ordine publică, rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, acțiuni speciale se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestor sărbători. Zilnic, în medie, peste 200 de polițiști vor acţiona pe raza județului Dâmbovița pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În această perioadă, se va acţiona în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii. De asemenea, se va acorda o atenţie deosebită în zona lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase. În aceste zone vor acționa echipe mixte de ordine publică, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe toate drumurile publice din județ, în special la orele de vârf, și vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Printre principalele obiective ale polițiștilor rutieri se află descurajarea unei maniere agresive în trafic a conducătorilor auto, a excesului de viteză ori depistarea și sancționarea șoferilor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Reamintim conducătorilor auto importanța respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, vă informăm că în contextul avertizărilor meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricțiile de circulație, sunt valabile pentru perioada 22-24 iunie a.c., în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele la care se aplică avertizarea de cod portocaliu, printre care se află și județul Dâmbovița.

Măsura este instituită pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă. În acest context, polițiștii rutieri au luat măsuri specifice pentru respectarea restricțiilor și adresarea de recomandări conducătorilor auto.

sursa: Ipj Dambovita