mar. oct. 22nd, 2024

Accident la Dârza, în comuna Crevedia.

O maşină a fost avariată după ce şoferul a pierdut controlul volanului.

Atât şoferul cât şi pasagera au probleme cu agenţii de la Rutieră. Poliţiştii au aflat că şoferul în vârstă de 17 ani nu are permis de conducere, era sub influenţa alcoolului, iar autoturismul i-ar fi fost încredinţat de pasageră, o adolescentă, de 17 ani.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Dârza.

Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit că un tânăr de 17 ani, din comuna Crevedia, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Dârza, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă.

În urma evenimentului nu au rezultat persoane rănite.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în autovehicul a fost identificată și o minoră, de 17 ani, din Buftea, bănuită că ar fi încredințat autoturismul pentru a fi condus pe drumul public, deși cunoștea că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art. 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.