mie. oct. 23rd, 2024

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a căzut de pe bicicletă și s-a accidentat.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 48 de ani, din Vișina, în timp ce s-ar fi deplasat pe o bicicletă, pe raza localității, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi dezechilibrat și s-ar fi accidentat.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Surprinși la volan, deși ar fi consumat alcool

La data de 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au oprit pentru control, pe strada Republicii din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din Târgoviște.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au depistat, pe strada 22 Decembrie 1989, un bărbat de 73 de ani, din Moreni, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși acesta s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, conducătorul unui moped, respectiv un tânăr de 23 de ani, din comuna Băleni, a fost surprins de polițiștii de la Serviciul Rutier în timp ce ar fi condus vehiculul, pe raza localității Băleni, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, în toate situațiile polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Trei conducători auto, cercetați de polițiștii de la rutieră pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 10:10 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe drumul județean 710A, un autoturism care nu avea montate plăcuțele cu număr de înmatriculare, acesta fiind condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Iedera.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul ar fi fost radiat din circulație de autoritățile din Germania în cursul lunii aprilie a.c..

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Malu cu Flori, au depistat un alt tânăr de 24 de ani, din Văleni-Dâmbovița, în timp ce ar fi condus un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 31 de ani, din Bălteni, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul comunal 42, în comuna Conțești, fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa – IPJ Dâmbovița