“În urma analizei şi a verificărilor făcute de Comisia din cadrul CLM, am constatat nereguli încă de la începutul procesului de reabilitare. Nu facem referire la execuţie, aceasta a decurs aşa cum a decurs, pe o perioadă de 3 ani, s-a tot amânat.
Ordonanţa nr. 174 prevedea că municipalitatea era obligată să inventarieze toate blocurile, pe care trebuia să le grupeze după acelaşi tip de secţiuni: proiect tip sau proiect unicat. Totodată art. 6 din OUG nr. 174 spunea că trebuia să elaboreze câte un proiect de reabilitare termică pentru clădirile reprezentative fiecărui tip de secţiune sau proiect de tip inventariat.
Ce s-a întâmplat? Municipalitatea efectiv a inventat tipuri de blocuri. S-au efectuat 3 etape de reabilitare termică şi la fiecare etapă s-au inventat câte 17-18, chiar şi 21 de tipuri de blocuri.
Căutând în amănunt în aceste proiecte, am constatat că la o etapă (a II-a), la tipul 9 constructiv s-a aflat Bl. 49, sc. A, str. Căpitan Stănică Ilie, Asociaţia de proprietari 61, Bloc construit în 1981, regim de înălţime P+4, 20 apartamente, 1584 metri suprafaţă. Pentru acest tip constructiv 9 s-a încheiat un contract de servicii, nr. 4046/ 20.02.2009, în valoare de 37.620 lei prin încredinţare directă între Primăria Târgovişte şi SC Grosu Proiect SRL.
La tipul 13 constructiv, tot etapa a II-a, s-a aflat Bl. 47, sc. D, str. Cpt. Stănică Ilie, Asociaţia de Proprietari nr. 61, bloc construit în 1981, regim de înălţime P+4, 20 apartamente, suprafaţa 1584 metri. S-a încheiat un alt contract de prestări servicii, nr. 4049 (20.02.2009), cu firma SC Grosu Proiect SRL, în valoare de 47.025 lei.
Acelaşi tip de bloc, acelaşi model, acelaşi an de construcţie, aceeaşi suprafaţă realizată, au fost două proiecte şi de două ori bani pe fiecare proiect. Acestea sunt doar două exemple.
Au fost încheiate foarte multe contracte prin încredinţare directă. Am scos noi din aceste firme, SC Integral Consulting SRL unde acţionar unic şi administrator era dl Codruţ Badiu, soţul consilierei locale PDL Cristina Badiu. În perioada când s-au încredinţat aceste lucrări, dl Badiu era unic acţionar şi administrator în această firmă.
Cu privire la contractele de execuţie, am reuşit să concluzionăm că prima etapă a prelungirii contractelor a fost nelegală. Toate contractele de execuţie s-au încheiat în septembrie 2009 şi au avut ca termen 50 zile – maximum 4 luni.
Nici un prim termen de prelungire a contractelor de execuţie nu a fost făcut cu respectarea prevederilor contractuale încheiate între părţi şi nici măcar cu prevederile legale din Legea 10/1995. S-au făcut doar nişte adrese din partea constructorului şi atât. Nu s-au respectat prevederile contractuale şi legale. Din 87 de blocuri au fost finalizate 17”, spune Cătălin Rădulescu, consilier local USL.