vin. oct. 18th, 2024

Un șofer de 39 de ani a intrat într-o depășire riscantă pe Drumul Naţional 72A, în județul Dâmbovița, și a lovit un autoturism condus de o tânără de 21 de ani.

Mașina bărbatului în care se afla și fiul său, un copil de grădiniță, s-a răsturnat apoi într-un șanț. Copilul a scăpat nevătămat, dar ambii șoferi au ajuns la spital.

Accidentul s-a produs în pădurea din localitatea Priseacă, aproape de Târgovişte. O tânără de 21 de ani se îndrepta către serviciu cu maşina sa. Era singură în autoturismul care, la un moment dat, a fost izbit în plin de un vehicul ce a venit din spate, în timp ce depăşea coloana de maşini.

Laura Mircea, mama şoferiţei rănite: „A depăşit regulamentar o maşină şi, în acelaşi timp, domnul care a intrat în şanţ a făcut dublă depăşire. Când a vrut să intre înapoi pe banda lui a lovit maşina fetei, a învârtit-o şi a intrat direct în şanţ”.

Martorii povestesc că șoferul care intrase în depășire ar fi circulat cu viteză mare.

Aurelian Toma, martor: „Cel vinovat este în şanţ. Cel acroşat nu, a supravieţuit. Viteză excesivă, depășire, neasigurare”.

Cei aflaţi în trafic au sunat la 112, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de la ambulanţă, pompieri şi poliţie

În urma impactului violent, maşina şoferului s-a rostogolit în şanţul de pe marginea drumului naţional. Din fericire, copilul său care se afla în autoturism a scăpat teafăr.

În schimb, şoferiţa, dar şi şoferul au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi urmează să stabilească exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

Sursa: StirilePROTV