lun. dec. 23rd, 2024

Oana Antonescu: Uniunea Europeană trebuie să acorde un rol important medicinei şi terapiilor alternative

În cadrul conferinței ‘Medicina Complementară și Alternativă: inovație și valoare adăugată pentru sănătate în Europa’, organizată de către eurodeputatul Oana Antonescu în Parlamentul European, aceasta a subliniat faptul că politicile de sănătate ale Uniunii Europene trebuie să se adapteze la noile tendințe, cum ar fi creșterea speranței de viață, multiplicarea bolilor cronice și accentuarea inegalităților în domeniul sănătății, iar medicina complementară și alternativă își poate aduce contribuția în acest sens. „Consider că medicina complementară și alternativă poate contribui la promovarea unui stil de viață mai sănătos și mai responsabil în raport cu mediul înconjurător. Aceasta are capacitatea de a modifica filozofia tratamentului medical, prin impunerea unei perspective holistice asupra afecțiunilor și impactului lor medical și psihologic,” a declarat Oana Antonescu

La nivelul Uniunii Europene, peste 100 de milioane de cetățeni au utilizat medicina complementară și alternativă, ca tratament complementar ori ca tratament de sine stătător. Peste 300 de mii de practicieni instruiți oferă în acest moment servicii care acoperă o gamă largă de domenii, precum acupunctură, reflexologia, chineziterapie, homeopatia sau naturopatia. Serviciile de medicină alternativă și complementară pot contribui la tranziția către un sistem medical centrat pe nevoile pacientului şi ale familiei sale şi către o filozofie integrată și holistică a medicinei moderne.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică și Siguranță Alimentară a Parlamentului European și a Grupului de Interes din cadrul Parlamentului European pentru Medicină Complementară şi Alternativă.