După o lungă perioadă de timp, oamenii se bucură din nou de târgurile tradiţionale fără restricții.
La Târgovişte, vineri, de Buna Vestire, bucătarii s-au pus pe treabă și i-au așteptat pe pofticioși cu cele mai bune preparate din pește.
Bineînțeles, de pe tarabe nu au lipsit nici sarmalele cu mămăligă, grătarele, micii și bulzul ciobănesc.
Pe platoul din faţa Sălii Polivalente din Târgovişte au sfârâit grătarele. Localnici au venit în număr mare să se bucure de prepratele din pește și au avut de unde alege.
Client: ”Eu prefer crapul românesc, e plăcut, dulce, mai ales dacă e şi sălbatic.”
Clientă: ”De toate, ciorbă de peşte, storceag, peşte fript, că doar azi e sărbătoare, se mănâncă peşte!”
La mare căutare a fost şi borşul de peşte.
Bucătăreasă: ”Am călit legumele, ceapă, ardei morcov, am pus apa, apoi roşiile, orez şi i-am dat gustul!”
Producătorii au adus la târg și bunătăţi de la munte, afumate cu lemn de fag şi făcute după reţete originale, pentru cei care nu țin post.
Vânzătoare: ”Avem tradiţionala şuncă cu usturoi, avem pastramă de oaie, pastramă de porc, toate sunt naturale.”
Vânzătoare dulciuri tradiţionale: ”Ciocolată, salam de biscuiţi, halviţă, nuga, turtă dulce.”
Marinela Olei, organizator târg: ”În cadrul târgului sunt prezenţi producători din toată ţara, cu produse din carne, brânzeturi, baclavalele, avem patiseria orientală, avem gogoşele, clătite delicioase.”
De la târg nu au lipsit nici meșterii populari.
Vânzătoare: ”Am venit cu cerceluşi din piele, lucraţi manual, legaţi în sârmă de cupru.”
Vremea bună, soarele care străluceşte, dar mai ales mirosurile îmbietoare, îi atrag ca un magnet pe oameni la Târgul de Buna Vestire, care va avea loc până dumincă seara.
Sursa: Pro TV