A avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene Dâmbovița a Asociației Comunelor din România (ACOR), în cadrul căreia a fost prezentat bilanțul activității din anul 2020 și au fost supuse aprobării mai multe hotărâri ce vizează activitatea filialei județene în anul 2021.
A fost evidențiată activitatea din anul 2020 a ACOR, o activitate extrem de bună de-a lungul timpului, comunele dâmbovițene fiind foarte bine reprezentate la nivel național.
Prezidată de președintele ACOR Dâmbovița, Dorinel Soare, primarul comunei Niculești, întâlnirea a vizat, în principal, subiecte referitoare la activitatea economică a organizației, îndeosebi aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, la discuții fiind prezenți atât președintele ACOR, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi, cât și subprefectul județului, Maria Manea.
De asemenea, cu acest prilej, a fost aprobată structura pe funcții a Consiliului Director al Filialei Județene Dâmbovița a ACOR, dar și alegerea membrilor și a cenzorului acestuia. Astfel, pentru mandatul 2020 – 2024, Consiliul Director va avea în componența sa edilii următoarelor unități administrativ-teritoriale din județ: președinte – Dorinel Soare (Niculești), primvicepreședinte – Constantin Stroe (Șotânga), vicepreședinți – Teodora Anghelescu (Bezdead), Emanuel Spătaru (Răzvad), Adina Stoican (Bilciurești), Ion Dicu (Pietroșița), Victor Gheorghe (Cojasca), Vlăduț Niculae (Aninoasa) și secretar – Constantin Alexandru (Mănești).
Reprezentanții ACOR s-au implicat în sprijinirea unor proiecte importante pentru buna dezvoltare a comunităților locale, nefiind uitate nici interesele cetățenilor și prioritățile de investiții pe plan local.
Obținerea de resurse, dar și crearea de forme specifice de instruire privind afacerile rurale și managementul instituțional local reprezintă unele dintre cele mai mari avantaje ale acestei asociații, însă la fel de importante sunt și împrumuturile obținute de administrațiile locale pentru dezvoltare sau eforturile făcute în vederea îmbunătățirii condițiilor oferite de sistemul educațional din zonele rurale.
Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a felicitat pe reprezentanții Asociației Comunelor din România pentru implicarea în viața comunităților și i-a asigurat de o bună cooperare și în viitor: „Vă felicit și vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în viața comunităților pe care le reprezentați! Vă asigur de cooperarea autorităților județene și de dorința noastră de a vă fi aproape dumneavoastră și cetățenilor pe care îi reprezentați aici. Am speranța că, fiind cât mai aproape de comunele dâmbovițene și fiind în contact direct problemele și provocările cu care acestea se confruntă, putem găsi împreună soluțiile cele mai potrivite.
Am toată încrederea în capacitatea dumneavoastră de a contribui la dezvoltarea comunităților pe care le reprezentați și sunt convins că veți continua cu aceeași dăruire. Salut prezența la această ședință și a domnilor primari din Prahova, Argeș, Galați și Giurgiu. Vreau să vă asigur, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, așa cum bine știu domnii primari din Dâmbovița, că voi fi alături de toate comunitățile locale, indiferent de culoarea politică. Am avut discuții deschise cu toții primarii despre buget și vom aproba, în cadrul Programului de Dezvoltare Locală, proiecte importante. Suntem singurul județ care are un astfel de program la nivelul consiliului județean. De mâine, toate primăriile pot depune proiecte în cadrul acestui program. Deși bugetul Consiliului Județean Dâmbovița este cu 40% mai mic decât anul trecut, împreună cu aparatul tehnic ne asumăm dezvoltarea comunităților locale pentru că împreună putem avea o gândire unitară. Închei prin a ura mult succes tuturor!”
Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița