30 aprilie 2024
CJ Dâmboviţa – Adevărul despre drumul spre Dichiu

CJ Dâmboviţa – Adevărul despre drumul spre Dichiu

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la afirmațiile făcute de senatorul PSD Adrian Țuțuianu în conferința de presă din data de 9 mai, cu privire la presupuse neconformități ale proiectului de reabilitare și modernizare a DJ 713 (Dichiu) facem următoarele precizări:

1. Lucrările la obiectivul amintit se realizează pe platforma existentă a drumului, fără afectarea terenurilor învecinate, cu atât mai mult a celor care fac parte din arealul natural protejat. Pentru realizarea acestui obiectiv, Consiliul Județean Dâmbovița deține toate acordurile și avizele necesare, între acestea fiind și Acordul de Mediu nr.79/25.09.2009, emis de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești din Regiunea 3 Sud Muntenia, organism al Ministerului Mediului și Pădurilor.

2. Obiectivul nu dispune la această dată de toate dotările ce privesc siguranța circulației, deoarece activitățile sunt în curs de execuție, iar semnalizările existente atât orizontale, cât și verticale, dovedesc acest lucru. Elementele de siguranță a circulației, precum parapeții, vor fi instalate după finalizarea lucrărilor de apărări maluri, consolidare și sprijinire.

3. Din punct de vedere tehnic, drumul, în varianta finală, va fi prevăzut, acolo unde lățimile nu permit, cu zone de încrucișare (refugii), cu o semnalizare rutieră adecvată, astfel încât siguranța circulației să fie deplină. Așa cum s-a menționat, lucrările au fost proiectate numai pe zona de drum existentă, orice altă abordare în privința lărgirii acestuia însemnând nerespectarea condițiilor de mediu, pe de o parte, iar, pe de altă parte, afectarea într-o mare măsură a perimetrului silvic.

4. În concluzie, dezmințim afirmațiile emise în spațiul public de către senatorul PSD Adrian Țuțuianu referitoare la neconformități ale acestui obiectiv și asigurăm cetățenii că specialiștii Consiliului Județean Dâmbovița și cei ai Consiliului Județean Prahova vor recepționa la terminarea lucrărilor o investiție care să corespundă, din toate punctele de vedere, cu normele în vigoare.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial