mie. dec. 25th, 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a participat în oraşul Titu la un eveniment deosebit pentru locuitorii zonei – inaugurarea primului bazin didactic de înot. Alături de edilul oraşului Titu au mai fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, oameni de afaceri, precum şi oaspeţi de elită ai sportului românesc, mai exact reprezentanţi al Lotului Olimpic de Polo.

Obiectivul a fost realizat prin Compania Naţională de Investiţii prin programul „Bazine de înot” . Bazinul are o adâncime cuprinsă între 1,25 – 1,80 m, dispune de 5 culoare a câte 25 metri fiecare, şi se adresează preşcolarilor de peste 3 ani, elevilor de gimnaziu şi liceu. De asemenea, obiectivul este prevazut cu 4 vestiare, inclusiv spaţii de aşteptare pentru părinţi şi servicii de asistenţă medicală.

După oficierea slujbei religioase şi tăierea panglicii inaugurale, tinerii prezenţi au putut testa acest bazin care a primit numele „Profesor Emil Rozner” , ca o recunoaştere a meritelor pe care le are în susţinerea sportului din oraşul Titu.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a subliniat importanţa susţinerii sportului, întrucât performanţele obţinute au adus de nenumărate ori faima ţării:„Este o coincidenţă fericită astăzi, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Crucii Roşii, cel mai important ONG care se ocupă de sănătatea oamenilor şi de latura socială. Iată că, astăzi, aici la Titu, inaugurăm un nou obiectiv social pe care harnicul primar Ilie Dinu, l-a pus în funcţiune cu sprijinul CNI. Alături de noi am avut astăzi plăcuta surpriză să văd componenţi ai Lotului Olimpic de Polo ai României, care ne-au făcut bucuria ca, după 16 ani de zile, să mergem din nou la Olimpiadă şi vreau să le mulţumesc pentru asta. Sportivii sunt cei care au adus de fiecare dată faimă României, dacă vorbim de Nadia Comăneci, de Hagi, de Ilie Năstase, Sorana Cârstea de aici, din Dâmboviţa. Sportivii vin şi susţin astfel de proiecte sociale. M-a bucurat să văd astăzi sute de copii bucuroşi. Şi-au văzut „un vis cu ochii”, acela de a avea un bazin de înot aici, la ei acasă, pentru a nu mai fi nevoiţi să meargă zeci de kilometri, iar părinţii să cheltuie bani în alte locuri. Se apropie vara, iar în acest loc va fi o forfotă, odată cu începerea vacanţei de vară.Cred că pentru copiii din Titu există premisele să aibă o vacanţă de vară frumoasă, într-o perioadă în care nu toţi părinţii îşi permit să trimită copiii în tabere le mare sau în alte locuri. Îi felicit pe toţi cei care au realizat acest proiect social”.

Primarul oraşului Titu, Ilie Dinu, a mărturisit că trăieşte o mare emoţie, văzându-şi un vis împlinit, apreciind, totodată, şi susţinerea de care s-a bucurat din partea şefului administraţiei judeţene, Florin Popescu, în iniţierea acestui proiect: „Mă încearcă o mare emoţie astăzi, după multe altele, dar asta este deosebită pentru că am reuşit să inaugurăm în Dâmboviţa primul bazin didactic derulat prin programul Companiei Naţionale de Investiţii. Este investiţia pe care ne-am dorit-o, iar „vinovatul” este preşedintele CJD, Florin Popescu. „Am mai greşit” şi eu că am continuat-o, că mi-am asumat acel angajament, că vom fi în stare să plătim întreţinerea acestui bazin şi vedeţi, astăzi, după aproximativ doi ani şi jumătate de când s-a semnat documentul suntem în faza de a oferi copiilor din Titu o oază de sănătate. Sincer, am început să visez din anul 2003 că Titu are nevoie de altceva. Vreau să vă spun, fără falsă modestie, că prin asta trăiesc, prin ceea ce se întâmplă în Titu. Dacă cineva îmi spune că sunt sănătos, sunt şi datorită acestor investiţii. Este şi meritul oamenilor care s-au implicat, iar cel mai important este lângă mine, preşedintele Florin Popescu, care m-a susţinut în toate demersurile. În această locaţie, sunt trei investiţii cu fonduri guvernamentale: parc pe Fondul de Mediu, Sală de sport şi Bazin de înot prin CNI. Este al doilea bazin din România care s-a pus în funcţiune după cel de la Câmpina. Aşadar, în România este nevoie şi de aşa ceva”.

Prezent la inaugurarea bazinului de înot de la Titu, Virgil Pleşca, antenor federal la polo, alături de cei doi sportivi ai Lotului Olimpic de Polo ai României Matei Alexandru şi Dragoş Stănescu, a subliniat importanţa realizării de astfel de investiţii care vor oferi adevăraţii campioni de mâine, astfel de bazine fiind pepiniere de tinere talente:”Sunt foarte utile aceste bazine, în special pentru copiii preşcolari, şcolarii din ciclul primar, care pot să înceapă sportul de performanţă, urmând cel de înaltă performanţă care se referă la loturile naţionale. Vreau să vă spun că, în Bucureşti, exista bazinul de înot „Nicolae Titulescu”, unde avea acces Clubul Şcolar nr. 1, cel care, ani de zile a fost pepiniera pentru loturile naţionale de seniori, având rezultate deosebite, erau campioni tot timpul pentru că aveau un bazin ca cel de aici. Este imposibil ca şi de aici să nu se remarce viitori sportivi de renume”.

Bazinul de înot de la Titu este al doilea din acest program pus în funcţiune, după cel de la Câmpina, dar singurul care va funcţiona la parameti în vigoare, obiectiv ce va sta permanent la dispoziţia celor aproximativ 3000 de elevi ai oraşului.