20 aprilie 2024
80.000 de vizitatori au trecut pragul Curţii Domneşti din Târgovişte!

80.000 de vizitatori au trecut pragul Curţii Domneşti din Târgovişte!

În primele 5 luni ale anului 2012, peste 80.000 de persoane au vizitat muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte.

Această creştere spectaculoasă a numărului de vizitatori nu a mai fost atinsă în niciun an din perioada 1990 – 2011. Cei mai mulţi au vizitat Ansamblul Monumental „Curtea Domnească“, cel mai important obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa, unde au fost extinse spaţiile expoziţionale în urma finalizării lucrărilor de restaurare.

La numărul record de vizitatori, s-au adăugat cei peste 31.000 de elevi participanţi la proiectul educaţional “Şcoala Altfel”, desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2012, dar şi cele peste 3.300 de persoane care au trecut pragul muzeelor dâmboviţene, cu ocazia evenimentului Cultural European “Noaptea Muzeelor”, ajuns anul acesta, la cea de-a VIII-a ediţie.

Totodată, diversificarea ofertei culturale existente de la începutul anului până în prezent, a determinat fidelizarea publicului vizitator din toate categoriile de vârstă.

Pe lângă acestea, au mai fost organizate expoziţii temporare, proiecte educaţionale şi comunicări ştiinţifice, ce au dus la o constantă creştere a popularităţii instituţiei în rândul iubitorilor de cultură.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial