25 aprilie 2024

2015 – AN NEGRU pe şoselele din Dâmboviţa – 27 de oameni au murit în accidente cumplite

accgsu4Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează:

Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, Dâmboviţa este unul dintre judeţele care, în primele 11 luni ale acestui an, înregistrează un trend descendent în ceea ce priveşte accidentele de circulaţie mortale şi grave.

În perioada ianuarie-noiembrie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 542 de accidente rutiere, dintre care 135 au fost grave (-7). Acestea

s-au soldat cu decesul a 27 de persoane (-2) şi vătămarea corporală gravă a 116 persoane (-4).

Cele mai multe accidente s-au produs ca urmare a încălcării normelor rutiere de către pietoni şi a vitezei excesive sau neadaptate.

De asemenea, nerespectarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor şi abaterile comise de biciclişti reprezintă alte două cauze principale generatoare de evenimente negative.

Astfel, indisciplina pietonală a determinat producerea a 108 accidente rutiere, dintre care 31 au fost grave şi 77 uşoare.

Totodată, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum ori a vitezei excesive, s-au înregistrat 86 de accidente rutiere, 29 fiind grave şi 57 uşoare.

Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor a condus la înregistrarea a 80 de evenimente rutiere, iar în urma abaterilor bicicliştilor s-au produs 65 de accidente de circulaţie.

În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe, 165, s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, 133 pe drumurile judeţene, 109 pe cele comunale şi 134 pe străzile din mediul urban.

Astfel, pe DN 72, pe tronsonul Târgovişte – Dărmăneşti, au fost înregistrate 29 de accidente rutiere, iar pe sectorul Târgovişte-Găeşti, 12.

Pe DN 71, pe ruta Bâldana-Târgovişte, s-au produs 29 de accidente de circulaţie, iar pe DN 72 A, pe traseul Târgovişte – Malu cu Flori, alte 19.

Din situaţia statistică a reieşit faptul că la sfârşitul săptămânii au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere, respectiv 81 joi, 90 vineri, 78 sâmbătă şi 84 duminica.

Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 12.00 şi 13.00 (49) şi 18:00-19:00 (50).

În vederea reducerii riscului de victimizare a cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţia dâmboviţeană atenţionează participanţii la traficul rutier cu privire la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial