29 martie 2024
70 de dâmboviţeni au fost amendaţi după protestele din ultimele seri

70 de dâmboviţeni au fost amendaţi după protestele din ultimele seri

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști, în urma manifestărilor publice

În zilele de 29 și 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, în contextul manifestărilor publice organizate împotriva măsurilor impuse în vederea limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2, au luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestărilor, pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică și pentru a preveni săvârșirea unor fapte antisociale.

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 de lei, pentru nerespectarea normelor legale în vigoare, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal, și efectuează verificări cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În continuare, polițiștii, alături de celelalte structuri cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice, sunt angrenați în activități, scopul vizat fiind siguranța cetățenilor.

sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial