22 mai 2024

577 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ÎN MISIUNE!

mascati1Acţiuni pentru siguranţa comunităţii

În perioada 13 – 19 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii din Dâmboviţa au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La acţiuni au participat 577 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Astfel, au fost constatate 35 de infracţiuni, dintre care 22 la regimul rutier şi 2 la regimul armelor şi muniţiilor, 25 dintre acestea fiind constatate în flagrant delict.

În cadrul celor 41 de filtre instituite, poliţiştii au depistat două persoane urmărite, dintre care una avea emisă pe numele său mandat de executare a pedepsei închisorii şi cealaltă mandat european de arestare emis de autorităţile italiene. De asemenea, au fost confiscate 3 arme letale.

Totodată, au fost aplicate 1 844 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 430 808 lei, dintre care 287 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 a ordinii şi liniştii publice şi 39 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1 421 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 838 pentru viteză neregulamentară, 10 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea şi 4 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 14 543 de lei, au reţinut 44 de permise de conducere şi au retras 37 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial