sâm. dec. 28th, 2024

În cazul în care îți dorești să te distrezi alături de partenerul tău cu câteva jocuri simple, iată în rândurile următoare câteva propuneri.

Iată recomandările:

1. Rummy – Se poate juca în 2-4 persoane. Un set de rummy are 104 piese, cu numere de la 1 la 13, de patru culori diferite. În plus, două piese sunt considerate Joly. În setul de rummy mai sunt incluse și patru table de joc din lemn. Fiecare jucător va încerca așadar să alcătuiască suite ori formații cu toate piesele disponibile pe tabla de joc. Istoria acestui joc este foarte bogată, a început undeva în secolul al XVIII-lea în Asia, însă este în continuare foarte popular.

2. Table – Un joc foarte distractiv și competitiv, cu reguli simple, care este apreciat și de multe femei. Jocul de table este, în același timp, și unul dintre cele mai vechi din istorie. Povestea sa a început în urmă cu mai bine de 5.000 de ani, în locul în care în zilele noastre se află Irakul, în Mesopotamia. Apoi, tablele au ajuns în Europa și în secolul al XIII-lea. Și în România tablele au fost și încă sunt la mare căutare. În secolul al XX-lea foarte mulți oameni jucau table, iar această activitate este în continuare populară. Mai mult, evoluția tehnologică a făcut ca tablele să poată fi jucate și online. Așadar, NetBet este singurul loc din România în care utilizatorii se pot distra cu acest joc, cu mize accesibile oricărui buzunar. Pe langa table, se poate incerca chiar poker online, blackjack online, ruleta sau chiar sloturi online daca se acceseaza adresa: casino.netbet.ro/sloturi

3. Monopoly – Unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate. Poate fi jucat și în doi, dar mult mai indicat este pe serile în care prietenii vin în vizită, în așa fel încât distracția să fie și mai mare. Regulile Monopoly sunt simple. Fiecare jucător avansează în funcție de numărul ce este decis de zaruri, în timp ce averile imobiliare cresc prin achiziția unor case și hoteluri. Iar scopul jocului este de a-ți băga adversarii în faliment. Un alt joc care scoate spiritul competitiv la suprafață, care are și o istorie bogată. A fost inventat tocmai în anul 1935, în SUA, când țara se afla într-o criză economică puternică. Atunci, frații Darrow din Pensylvania, rămași fără loc de muncă, au reușit să creeze acest joc și să-și atingă scopul: de a-și redresa situația financiară și de a face un joc popular. Astfel, peste 500 de milioane de oameni l-au jucat în istorie, iar peste 200 de milioane de exemplare au fost vândute.

4. Șeptică – Acest joc are mai multe versiuni. Astfel, dacă sunt doi sau trei jucători, fiecare va fi pentru el. În schimb, există și o versiune cu echipe, dar e nevoie de patru jucători. În Șeptică se folosesc doar cărțile de la 7 în sus și așii. La începutul jocului, fiecare jucător primește patru cărți, pentru ca la finalul rundei să se adauge cărți noi. La final, câștigător va fi cel care are mai mulți ași sau de zece.

5. Război – Și acest joc poate fi practicat în cuplu, dar și în mai mulți oameni. Se folosesc cele 52 de cărți, care le sunt împărțite jucătorilor. În fiecare rundă, un jucător va lua cartea de sus din propriul teanc și o va așeză pe masa cu fața în sus. Iar cel care va avea cartea cu cea mai mare valoare va câștiga toate cărțile puse pe masă. În schimb, dacă se ajunge în situația în care pe masa sunt puse cărți de aceeași valoare va începe Războiul. Așadar, dacă respectiva carte este 5, fiecare va pune 5 cărți pe masă. Cel care rămâne fără cărți la final este eliminat. Câștigător este cel care rămâne cu toate cărțile. În Război, cartea cu cea mai mare valoare este Asul.