19 aprilie 2024

Infractorii, puşi pe fugă! Poliţia Dâmboviţa vine cu detalii!

ipjCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană informează:

Infracţionalitatea la nivel judeţean, în scădere!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este principalul furnizor de ordine şi siguranţă care desfăşoară,în permanenţă, activităţi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Obiectivul general al poliţiei dâmboviţene îl constituie creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi se încadrează în efortul general al Poliţiei Române de a oferi un serviciu public poliţienesc de calitate.

În primele două luni ale acestui an, pentru prevenirea criminalităţii, structurile poliţiei dâmboviţene au desfăşurat numeroase acţiuni, dintre care menţionăm: 168 pe linie de investigaţii criminale, 54 în domeniul investigării criminalităţii economice, 369 pe linie de poliţie rutieră şi 17 în domeniul armelor şi muniţiilor .

Pentru perioada de referinţă, analiza indicatorilor statistici pe fiecare domeniu în parte relevă următoarele:

Infracţionalitatea sesizată cunoaşte un trend descendent faţă de anul 2014, fiind înregistrată o scădere cu 503 fapte, ceea ce reprezintă -18%.

Infracţiunile economico-financiare sesizate înregistrează o scădere cu 112 fapte, iar cele de natură judiciară cu 306 fapte.

 Infracţiunile de altă natură sesizate reprezintă 15 % din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul inspectoratului şi înregistrează o scădere cu 19,85 % (-85 infracţiuni).

În ceea ce priveşte infracţiunile contra persoanei, şi pe acest palier este înregistrată o scădere cu 125 de fapte.

Astfel, infracţiunile de „vătămare corporală” cunosc o diminuare cu 46 de fapte, iar lovirile sau alte violenţe cu 65 de fapte.

Şi în domeniul infracţiunilor contra libertăţii persoanei se înregistrează o scădere cu 72 de fapte, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În perioada de referinţă au fost sesizate 5 infracţiuni de „lipsire de libertate în mod ilegal”, cu 6 mai puţine faţă de 2014 şi 144 de „ameninţări”, cu 74 mai puţine.

O altă diminuare a fenomenului infracţional este prezentă în sectorul infracţiunilor de furt, fiind înregistrate 596 de fapte, cu 144 mai puţine.

În acest sens, exemplificăm furturile din locuinţe, cu 15 mai puţine, furturile de componente din exteriorul autovehiculelor, cu 11 mai puţine şi sustragerile de păsări, cu 10 fapte mai puţine.

În continuare, efectivele poliţiei dâmboviţene vor fi prezente la datorie pentru diminuarea şi controlul fenomenului infracţional şi vor da dovadă profesionalism în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial