25 aprilie 2024
4 beneficii ale unei vacanțe exotice asupra sănătății

4 beneficii ale unei vacanțe exotice asupra sănătății

Vacanțele ar trebui să fie pe lista remediilor naturale atunci când vorbim despre problemele de sănătate și tratamentul lor. 

Este demonstrat științific faptul că vacanțele dese prelungesc durata de viață a unei persoane, pentru că ajută la relaxarea minții și a corpului. De curând s-a observat însă, că diversitatea culturală, experiențele complet noi și un mediu cât mai exotic, vin cu avantaje imediate asupra sănătății psihice și fizice.

Care sunt beneficiile unei vacanțe exotice asupra sănătății? 

Reducerea stresului

  • Stresul este considerat una dintre bolile secolului și poate atinge niveluri îngrijorătoare de agravare. El provoacă în corp nenumărate afecțiuni precum creșterea tensiunii, neliniște, chiar anxietate și depresie, manifestările fiind diferite în funcție de tipul personalității.
  • Încetarea expunerii la factorii care declanșează stresul, nu este ușoară, motiv pentru care mulți aleg tratamentele medicamentoase. Acestea nu elimină stresul complet, ci îl inhibă, dereglând astfel organismul.
  • Remediul reprezentat de vacanțe atinge un potențial maxim de vindecare atunci când persoana ajunge într-un mediu total diferit de cel din care provine și este deconectată de lumea de acasă.
  • Vacanțele reprezintă o metodă eficientă și plăcută pentru a rezolva problemele cu stresul. Călătoria elimină sursele de stres, frumusețile locurilor vizitate distrag persoana de la preocupările solicitante și instalează starea de relaxare și liniște mentală.

Ameliorarea insomniilor

  • Conform datelor oficiale, peste 50% dintre români se confruntă cu tulburări de somn. Indiferent dacă ne referim la trezirea pe timpul nopții, dificultate la adormire, stare de oboseală la trezire, toate ne indică afecțiunea insomniei.
  • Există multe cauze care pot crea aceste tulburări, însă la persoanele tinere, care nu au alte boli și nu țin un tratament medicamentos care ar putea da contraindicații, insomnia este cauzată de activitatea profesională solicitantă. Persoanele care suferă de această afecțiune sunt în general mult prea implicate în activitatea lor, iar o vacanță este deconectarea de care au nevoie.
  • O vacanță în Republica Dominicană reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea insomniei pentru că este o locație plăcută, unde se pot face activități care asigură odihna de peste noapte. Există multe oferte sejur pentru Republica Dominicana, motiv pentru care planificarea vacanței este tot un moment de relaxare, dacă alegem o agenție precum Karpaten.ro.

Creșterea vitalității

  • Vitalitatea este una dintre calitățile umane care dispare odată cu apariția problemelor vieții. Munca și atribuțiile pe care le avem ne fac odată cu trecerea timpului să fim din ce în ce mai nefericiți, iar pofta noastră de viață scade.
  • Nivelul de energie nu ne influențează doar activitatea sau randamentul ci și starea de spirit. Putem deveni nervoși, dificili atunci când simțim că suntem secați de energie și asta ne afectează mult relațiile cu ceilalți.
  • O vacanță în Egipt este o soluție de creștere a vitalității pentru că această țară dispune de o energie proprie debordantă. Oamenii și locurile sunt înzestrați cu o aură a civilizațiilor trecute, care te fac să te încarci cu bucurie și cu dorința lor puternică de a trăi.

Întărirea imunității

  • O imunitatea puternică este importantă în orice sezon ne-am afla, pentru că ne ferește de virusuri, paraziți și bacterii.
  • Întărirea sistemului imunitar este un procedeu de durată, care necesită o alimentație bogată în vitamine și minerale, un stil de viață echilibrat, sport și lipsa stresului excesiv.
  • A fost demonstrat faptul că vacanțele ne pot oferi o consolidare a sistemului imunitar pentru că pe durata acestora suntem mult mai grijulii cu noi înșine, cu alimentația noastră, ne ferim de stres și observăm mai repede nevoile corpului nostru.
  • La întărirea imunității, orice locație exotică ajută prin expunerea la soare, consumul fructelor, relaxarea, somnul neîntrerupt.

Mintea și corpul nostru sunt într-o puternică legătură și au adesea nevoi pe care noi suntem prea ocupați să le observăm. Este important să acționăm imediat cum simțim că avem o problemă, pentru că stresul, insomniile, lipsa de energie ne afectează viața. Trebuie să înțelegem că pauzele sunt foarte importante, iar cele mai eficiente și sigure sunt cele care se iau în timpul unei vacanțe, pentru că acolo problemele „urgente” nu mai interferează cu relaxarea. 

Sursă foto: Freepik.com

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial