20 aprilie 2024
38 de dâmboviţeni, amendaţi pentru că au fost prinşi vorbind la telefon! LA VOLAN!

38 de dâmboviţeni, amendaţi pentru că au fost prinşi vorbind la telefon! LA VOLAN!

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului

Poliţiştii rutieri au organizat la nivelul judeţului Dâmboviţa, o acţiune de monitorizare a conducătorilor auto care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului, dispunând măsuri pentru determinarea, responsabilizarea şi sancţionarea tuturor persoanelor identificate într-o astfel de situaţie care contravine prevederilor legale.

Cu ocazia acţiunii desfăşurate, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor însumând 5.320 lei.

• Un conducător auto s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Târgovişte, l-au depistat pe numitul D.I., de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Domnească, din mun. Târgovişte, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului a fost condus la Spitalul Judeţean Târgovişte unde acesta a refuzat recoltarea de probe biologice, pe numele său poliţiştii întocmind dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. ( art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002, republicată).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial