joi. oct. 24th, 2024

DINCOLO DE APARENŢE, ÎNCĂ UN PAS ÎN ÎNCERCAREA DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A VIOLENŢEI ÎN RÂNDUL TINERILOR

În cadrul Proiectului Educaţional „ DINCOLO DE APARENŢE ” încheiat între Poliţia Municipiului Târgovişte, Compartimentul Poliţiei de Proximitate şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, poliţiştii dâmboviţeni au organizat o întâlnire cu elevi şi persoane private de libertate, întâlnire ce a avut ca temă prevenirea şi combaterea faptelor penale.

La acest eveniment, alături de lucrători din cadrul Poliţiei de Proximitate au participat reprezentanţi ai Penitenciarului Mărgineni, 300 de elevi din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII “ I.Alex. Brărtescu Voineşti” Târgovişte, Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” , precum şi trei persoane deţinute în Penitenciarele Târgşor, Găeşti şi Mărgineni, care execută pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cadrul acestei întâlniri, persoanele private de libertate au relatat despre efectele nocive ale consumului de droguri, consecinţele unui anturaj cu comportări sociale care se pot răsfrânge asupra autorului infracţiunii şi a victimei sale, dar şi despre modalităţile de prevenire a acestor fapte penale în rândul tinerilor