29 martie 2024

300 de angajați ai Combinatului de Oțeluri Speciale au protestat, la Târgoviște!

cost5A fost protest, luni, în fața Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgovişte. Nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă, aproximativ 300 de angajaţi au manifestat în stradă.

cost8În plus, sindicaliştii se plâng că secţiile combinatului au fost desfiinţate rând pe rând şi că uzina e pe ducă.

Metalurgiştii şi-au strigat nemulţumirile timp de aproape două ore. cost6Salariaţii au obţinut autorizaţie de la primărie ca să protesteze în fața societăţii, dar patronatul rus a parcat acolo mai multe camioane şi i-a forţat să se mute pe trotuarul de vizavi.

cost9Muncitor: „Nemulţumirile sunt majore: salarii de mizerie, nesiguranţa zilei de mâine. Aş vrea să trăiască şi şefii noştrii cu salariul meu măcar trei luni de zile şi în condiţiile în care lucrez eu.”

cost4Muncitoare: „Suntem umiliţi, avem salariul minim pe economie şi lucrăm în metalurgie, în condiţiile astea de stres şi oboseală.

cost7Muncitoare: „Suntem prea săraci şi şefii prea bogaţi.”

Sindicaliştii susţin că producţia scade dramatic de la un an la altul, iar în acest moment combinatul este într-o situaţie critică.

cost2Nicolae Dragodănescu, lider sindicat COS Târgovişte: „S-au demolat peste 11 secţii, hale. În continuare se demolează forja. Ca o demonstraţie de forţă, au adus aceste camioane, a ne băga pumnul în gură.”

cost3Muncitor: „Am obosit să mai tot protestăm, protestăm degeaba. Nu văd rezolvare, sunt mai pesimist.”

Combinatul de oteluri speciale de la Târgovişte este cel mai mare angajator din oraş. De la peste 6.000 de salariaţi în 1999, mai are în prezent puţin peste 1.000 de angajaţi.

cost1

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial