26 aprilie 2024
23 de muzicanţi din Dâmboviţa, reţinuţi pentru că ar fi primit ilegal sume uriaşe de la stat, în pandemie

23 de muzicanţi din Dâmboviţa, reţinuţi pentru că ar fi primit ilegal sume uriaşe de la stat, în pandemie

Cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals, uz de fals și fals in declarații

Pe parcursul acestei zile, ca urmare a activităților de cercetare desfășurate in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals, uz de fals și fals in declarații, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus in aplicare 24 de mandate de aducere.

Toate persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. In urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit ca, in perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăți comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care sa rezulte ca activitatea artistica a banuitilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19.

Totodata, in baza declarațiilor întocmite in fals, persoanele in cauza ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. Fata de 23 de persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de maine, 20 mai, sa fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Targovsite pentru dispunerea unor măsuri preventive.

sursa – IPJ Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial