2 mai 2024
21 de km de distribuţie! Conţeşti are reţea de alimentare cu apă!

21 de km de distribuţie! Conţeşti are reţea de alimentare cu apă!

contestiÎn comuna Conțești, în prezența președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, vicepreședintelui CJD, Ioan Marinescu, primarului Marian Alexandru, precum și a altor autorități județene, a fost inaugurată rețeaua de alimentare de apă, investiție de care vor beneficia locuitorii din satele: Conțești, Boteni și Crângași. Investiția realizată prin a fost OUG 28/2013, valoarea ei fiind de 2.965.000 lei. Proiectul presupune realizarea a două foraje la 100 m, un rezervor cu capacitatea  de 300 m3, stație de pompare și stație de clorinare, și 21 de km de rețea de distribuție.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD:

Obiectivul nostru este să începem să finalizăm investiţii începute cu unul, doi, trei ani de zile în urmă. Este un mod de lucru pe care Guvernul României şi l-a asumat şi pe care noi îl susţinem, pentru că acest lucru va genera la un moment dat şi plusvaloare şi condiţii mai bune pentru oameni, decât împrăştierea banilor pe mai multe proiecte. Legat de Conţeşti, suntem într-o situaţie privilegiată. S-a executat această lucrare, se execută un proiect pe bani europeni, prin Programul Operaţional Regional, pentru şcoala din Bălteni, iar pe data de 15 mai va fi prezent aici Ministrul Învăţământului, pentru a evalua stadiul lucrărilor (…) Există şi o asociere Consiliul Judeţean Dâmbovița – Consiliul Local Conţeşti pentru 2 km de drum. Se lucrează, pe fonduri europene, la căminul de bătrâni, iar sarcina mea, pentru partea a doua a anului, va fi să asigur aici o cofinanţare cât mai mare pentru aceste proiecte europene, cofinanţare apreciată de domnul primar ca fiind în sumă de 6-7 miliarde lei vechi. Primarul poate conta pe mine, vom încerca să facem ceea ce trebuie şi, în acelaşi timp, să sprijinim proiectele. Cea mai importantă este extinderea reţelelor de apă – canal, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2014 – 2020”.

 

Marian Alexandru, primarul comunei Conțești:

Cu sprijinul Consiliului Judeţean, am reuşit să finalizăm această lucrare începută de 3 ani de zile. Mulţumesc domnului preşedinte că ne-a ajutat să finalizăm lucrarea, să plătim constructorul, și datoria pe care o avem şi, de asemenea, am rugămintea să ne ajute în continuare să extindem reţeaua de alimentare cu apă şi în celelalte sate pe care le mai avem în comună”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial