29 martie 2024
Un dâmboviţean s-a luptat cu Finanţele Publice şi a câştigat! Vezi cine l-a ajutat

Un dâmboviţean s-a luptat cu Finanţele Publice şi a câştigat! Vezi cine l-a ajutat

INSTITUȚIA AVOCATUL POPORULUI, ALĂTURI DE DÂMBOVIȚENI ÎN LUPTA CU BIROCRAȚIA

Vă prezentăm mai jos unul din cazurile soluționate de Biroul teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului:

Domnul L.M., cu domiciliul în județul Dâmbovița s-a adresat Biroului teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului sesizând o posibilă încălcare a prevederilor art. 51 și art. 52 din Constituţia României, privind dreptul de petiționare și dreptul persoanei vătămată de o autoritate publică, de către ADMINISTRAȚIA JUDEȚEANĂ A FINANȚELOR PUBLICE DÂMBOVIȚA.

În acest petentul a reclamant faptul că deși a solicitat printr-o cerere scrisă adresată A.J.F.P. Dâmbovița să procedeze la corectarea situației sale din evidențele fiscale, nu a primit răspuns la această cerere și nici nu au fost corectate erorile semnalate.

Concret, acesta a susținut că prin efectuarea unor operațiuni de compensare funcționarii A.J.F.P. Dâmbovița nu au operat stingerea datoriilor din debitul principal, astfel cum prevedeau dispozițiile Codului de procedură Fiscală, ci din penalități. Mai mult, deși petentului i se comunicase prin înștiințările de compensare transmise de A.J.F.P. Dâmbovița că sumele respective vor fi operate din debitul principal, în realitate operațiunile nu au fost efectuate conform acestor înștiințări.

Urmare a demersurilor întreprinse de instituția Avocatul Poporului – Biroul teritorial Ploiești, A.J.F.P. Dâmbovița a procedat la corectarea situației din evidențele fiscale, corespunzător prevederilor legale și potrivit înștiințărilor de compensare deja transmise petentului.

Totodată, A.J.F.P. Dâmbovița a transmis petentului și răspuns scris cu privire la modul de soluționare al cererii ce fusese depusă pentru rezolvarea acestei probleme.

În data de 17 martie 2014, între orele 10,00 – 14,00, reprezentatul instituției Avocatul Poporului – Biroul teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Târgoviște, pentru a primi audiențe și petiții de la dâmbovițeni (la sediul la Consiliul Judeţean Dâmboviţa aflat în Târgovişte, Piaţa Tricolorului, nr. 1).

Persoanele interesate se pot adresa și telefonic la nr. 0244-593227 sau pot transmite petiții prin poștă pe adresa Biroului Teritorial al instituţiei Avocatul Poporului din Municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, prin e-mail la adresa avppprahova@avp.ro, sau prin fax la numărul 0244-593227.

Audiențele acordate sunt gratuite, iar petițiile sunt scutite de taxe de timbru.

Ioana Enache

Expert coordonator – Biroul teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial