6 mai 2024
Poliţiştii din Fieni, LA DATORIE! Cine a încălcat legea… A PLĂTIT!

Poliţiştii din Fieni, LA DATORIE! Cine a încălcat legea… A PLĂTIT!

Acţiune a poliţiştilor în nordul judeţului

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării faptelor de comerţ ilicit precum şi a abaterilor comise de participanţii la traficul rutier.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, 116 autovehicule şi verificate 13 societăţi comerciale.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 7 790 de lei.

Din numărul total al sancţiunilor aplicate, 23 au fost pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice conform OUG 195/2002, iar 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 4000 de kilograme de cartofi, 200 de kilograme de cetină, 800 de flori (garoafe), 150 de kilograme de deşeuri neferoase şi 100 de ţigarete pentru care nu existau documente justificative.

Exemple:

Poliţiştii au depistat un bărbat, de 48 de ani, în timp ce transporta într-o autoutilitară cantitatea de 3000 de kilograme de cartofi pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto conform Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de cartofi a fost confiscată.

În urma controlului efectuat la o societate comercială, poliţiştii au descoperit cantitatea de 100 de ţigarete pe care administratorul le oferea spre comercializare deşi nu deţinea documente justificative pentru aceste bunuri.

Administratorul societăţii, în vârstă de 24 de ani, a fost amendat în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar ţigaretele ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au depistat un tânăr care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate

La data de 12 februarie 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni l-au depistat pe numitul I.D., de 23 de ani, din comuna Buciumeni, pe numele căruia Judecătoria Pucioasa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Tânărul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui accident rutier produs pe raza municipiului Târgovişte

Pe raza municipiului Târgovişte a avut loc o coliziune între două autovehicule, soldată cu rănirea uşoară a unui pasager.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Un conducător auto, în vârstă de 55 de ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pentru a ieşi din curtea unui imobil, nu s-a asigurat şi a intrat în coliziune cu un autoturism în regim taxi, condus de un bărbat, de 54 de ani, din localitate, care circula regulamentar pe str. Eroilor.

După producerea coliziunii, conducătorii auto au părăsit locul faptei, fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Ulterior, la aproximativ două ore, pasagera din taxi, în vârstă de 10 ani, s-a prezentat la Spitalul Judeţean Târgovişte întrucât acuza vătămări corporale.

În urma investigaţiilor medicale, acesteia i s-a stabilit ca şi diagnostic „escoriaţii la membrul inferior”, fără a necesita internarea.

Cu ocazia activităţilor specifice, poliţiştii au reuşit identificarea cu operativitate a conducătorilor auto.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a acestora, rezultatul fiind negativ.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „ părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

Totodată, faţă de conducătorii auto, poliţiştii rutieri au dispus măsura reţinerii permisului de conducere, fără drept de circulaţie până la finalizarea cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial