19 aprilie 2024
Adrian Ţuţuianu DĂ CĂRŢILE PE FAŢĂ!  Vezi de ce nu are încredere în şeful liberalilor dâmboviţeni!

Adrian Ţuţuianu DĂ CĂRŢILE PE FAŢĂ! Vezi de ce nu are încredere în şeful liberalilor dâmboviţeni!

Interviu exploziv dat de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa!

Politica Broaștei: Spunea primarul Coman de la Pietrari că dnii Volintiru și Vladu s-au întâlnit inițial și au hotărât să „trântească” bugetul CJD, pentru ca, apoi, dvs să-l întoarceți pe președintele PDL. Tindeți să dați crezare unui asemenea demers din partea dlui Volintiru?

Adrian Țuțuianu: Din păcate, da. Am și eu informații că a încercat, chiar și-n timpul ședinței de Consiliu, să determine consilierii PDL și PPDD să nu voteze bugetul. Spre cinstea lor, toți consilierii au ignorat sfaturile dlui Volintiru. Observ, însă, că dânsul încearcă să se facă cunoscut prin acțiuni care contravin protocolului USL și care sunt de natură să ne creeze nouă, ca și guvernare, probleme deosebite. Pentru că lipsa bugetului ne-ar fi îngreunat desfășurarea anumitor activități, inclusiv cea de deszăpezire.

Politica Broaștei: Îl cunoșteați pe dl Volintiru înainte să ajungă la Dâmbovița?

Adrian Țuțuianu: Îl știam doar din spațiul public. Nu am avut cu el activități comune.

Politica Broaștei: Care sunt motivele care v-au separat de dl Volintiru? Când a apărut o ruptură între dvs?

Adrian Țuțuianu: Eu nu am o ruptură la nivel personal. Pot să fiu și foarte amabil cu dl Volintiru, pot să fiu și foarte dur, dacă e nevoie. Pe mine ce mă deranjează foarte tare?! Intenția dlui Volintiru de a construi PNL Dâmbovița cu pedeliștii care ne-au înjurat până pe 10 decembrie 2012, ba și după aceea. Or asta e inacceptabil. Nu poți să-i aduci pe toți cei care au fost la putere și și-au bătut joc de popor în 9 ani de mandat Băsescu – Boc, să spui acuma că sunt buni și trebuie să ne dăm mâna cu ei.

Poate îi înțeleg pe unii primari, mai ales dintre aceia care au fost ai Partidului Social Democrat și care ne-au ajutat la ultimele alegeri, că și-ar dori să se întoarcă „acasă”.

Politica Broaștei: Spuneți asta pentru că e vorba de partidul dvs…

Adrian Țuțuianu: Nu, nu e așa. Eu n-am forțat pe nimeni. Asta e diferența dintre mine și alții. Eu n-am cerut nimănui să vină în Partidul Social Democrat. Am spus că ușa e deschisă, sigur, cu anumite excepții. Am declarat de mai multe ori – sunt bineveniți primarii de la Conțești și Cornățelu, dar n-are ce căuta în PSD primarul de la Hulubești.

Dl Volintiru a uitat că noi ne-am bătut până în ultima secundă cu Tolea, Damian, Zăvoianu și alții pe care-i văd pe lângă el și că aceștia au fost adversarii cei mai răi pe care am fi putut să-i avem într-o competiție electorală. Și aici vin cu o precizare. Eu nu am probleme de natură personală, n-am nimic de împărțit cu niciunul dintre ei. Eu vorbesc de ce politică au promovat, ce tip de atitudine au avut față de colegii mei din PSD, ce tip de afaceri au învârtit în perioada PDL și cam care a fost relația lor cu dâmbovițenii.

Politica Broaștei: Vă enervează atitudinea liberalilor dlui Volintiru? Vi se par mai aroganți decât le-ar permite performanțele electorale?

Adrian Țuțuianu: Nu, nu toți. Sunt 3 tipuri de liberali. Sunt liberali vechi, care, din păcate, nu au forță și nici curaj pentru a se exprima. Ei sunt aceia care au luptat alături de mine în anii de opoziție, au fost cu mine pe teren, au fost cu mine pe Platoul Prefecturii la -20 de grade. Pentru aceștia am toată stima și îi prețuiesc. Sunt, apoi, liberali care, chiar dacă au vechime în partid, execută ceea ce le cere președintele Organizației Județene, indiferent de context. Așa sunt și cei 4 consilieri județeni. Îi știu pe toți, le-a fost rușine pentru modul în care au fost nevoiți să se comporte la adoptarea bugetului, unii mi-au și spus-o. Dar au fost amenințați că li se va retrage sprijinul politic, vor fi excluși din partid și-și vor pierde locul de consilier. Și mai sunt liberalii ăștia de tip nou, veniți din PDL, indivizi care ar vrea să stea veșnic la putere și pe care va constata într-o zi dl Volintiru, dacă va mai fi pe-aici, că nu se poate pune bază. La prima adiere de vânt, la plecarea PNL de la putere, ei se vor întoarce pe acolo pe unde au mai fost sau vor căuta alt loc călduros, la alt partid politic. Pentru că ei n-au obiective politice, n-au credințe politice, n-au niciun respect față de oameni. Sunt doar traseiști notorii.

Politica Broaștei: Aveți încredere în dl Volintiru? De exemplu, dacă, la o adică, ați avea o informație pe care nu o știe nimeni, o chestiune despre un adversar politic, i-ați împărtăși-o dlui Volintiru cu încredere?

Adrian Țuțuianu: Nu, am rezerve în a-i împărtăși dlui Volintiru câte ceva.

sursa – Politica Broaştei

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial