19 aprilie 2024
Serviciul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa A IEŞIT LA VÂNĂTOARE DE NEREGULI! Vezi câţi şoferi au fost amendaţi

Serviciul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa A IEŞIT LA VÂNĂTOARE DE NEREGULI! Vezi câţi şoferi au fost amendaţi

Peste 110 conducători auto, sancţionaţi contravenţional pentru exces de viteză

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat pe principalele drumuri naţionale ce tranzitează judeţul, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Ca urmare a abaterilor descoperite în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 21 930 de lei.

113 conducători auto au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar 7 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare .

Acţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea fraudelor

La data de 01 februarie 2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii operaţiunilor din domeniul panificaţiei.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu Legea 12/1990 şi au fost ridicate în vederea confiscării 1200 de pâini, pentru care nu existau documente legale de provenienţă.

Exemplu:

Cu ocazia controlului la o societate din Târgovişte, poliţiştii au descoperit cantitatea de 400 de pâini, deţinută în vederea comercializării, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către administrator.

Administratorul societăţii, de 41 de ani, din localitate, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, conform Legii 12/1990, iar cele 400 de pâini au fost confiscate.

Doi bărbaţi au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 02 februarie 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Titu au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul condus de numitul S.M., de 32 de ani, din comuna Odobeşti.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe DN 71, pe raza comunei Conţeşti, un bărbat, de 33 de ani, din Bucureşti, a fost depistat în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Faţă de aceştia, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” .

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial