24 aprilie 2024
12 deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, beneficiarii Noului Cod Penal

12 deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, beneficiarii Noului Cod Penal

INFORMARE DE PRESĂ  

      În conformitate cu  HG nr. 836 din 30 octombrie 2013 și OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul Penitenciarului Mărgineni s-a constituit și a funcționat o comisie mixtă, formată din judecător, procuror și personal administrativ.

Aceasta a  avut sarcina de a evalua incidența legii penale mai favorabile în cazul tuturor persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, din perspectiva noilor reglementări penale și procesual penale.

Modificarea unei pedepse ori a unei măsuri educative definitiv aplicate reprezintă atributul exclusiv al instanței de judecată, comisiile având doar sarcina de a sesiza instanțele competente în situațiile în care apreciază că se impune modificarea sancțiunii, ca urmare a succesiunii în timp a legilor penale.

            Instanțele de judecată au dispus, în cursul zilei de sâmbătă 01.02.2014, punerea în libertate a două persoane aflate în custodia Penitenciarului Mărgineni și înlocuirea pedepsei închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție sau centru educativ, pentru un număr de zece persoane, ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal și ale noului Cod de Procedură Penală.

Persoană de contact – Inspector principal de penitenciare Larisa PANĂ-purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, telefon 0245/660.210, interior 107, fax 0245/660.211, tel serviciu 0752/302.483, e-mail:

larisa.pana@anp.gov.ro.

Cu deosebit respect,

Comisar șef de penitenciare Tiberiu-Firinel UNGUREANU

Director

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial