2 mai 2024
Preşedintele PDL Dâmboviţa, VIJELIOS! Acuză autorităţile de lipsă de interes şi PROASTĂ ORAGANIZARE în acţiunile de deszăpezire!

Preşedintele PDL Dâmboviţa, VIJELIOS! Acuză autorităţile de lipsă de interes şi PROASTĂ ORAGANIZARE în acţiunile de deszăpezire!

Comunicat de presă

Președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, a cerut autorităților județene să facă publice contractele cu firmele de deszăpezire care au acționat pe drumurile județene și naționale.

Solicitarea vine după ce foarte mulți cetățeni s-au plâns de lipsa utilajelor și a intervențiilor în zilele în care județul s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de ninsoare și viscol, dar și în perioada imediat următoare:

”Am observat o totală lipsă de coerență în acțiuni și decizii. (…) Am văzut oameni blocați în zăpadă, în sudul județului și pe Autostrada București – Pitești, peste 5 ore.

Nimeni nu s-a dus la ei, nimeni nu le-a oferit ceai cald sau apă. Am avut ambulanțe blocate, pacienți care aveau nevoie urgent de ajutor medical de specialitate la care s-a ajuns foarte greu sau deloc.

Asta, pentru că intervenția a fost organizată prost, pentru că nu a existat un centru de decizie, pentru că forțele de intervenție au fost coordonate deficitar. (…)

În loc să meargă în teritoriu, pentru a vedea cum firmele de deszăpezire nu-și fac treaba, șefii județului chemau jurnaliștii la conferințe de presă. A fost una dintre cele mai proaste intervenții din ultimii ani, raportat la gravitatea situației din teritoriu. Și acum avem drumuri județene impracticabile, în sudul județului”, a precizat Vladu.

Președintele Partidului Democrat Liberal a criticat și lipsa utilajelor de intervenție pe drumurile naționale, unde au existat blocaje sau s-a circulat cu foarte mare dificultate, zile întregi.

”Mai multe localități au rămas fără curent, ceea ce arată o lipsă totală de investiții la ELECTRICA, în ciuda facturilor din ce în ce mai mari pe care le plătim.

Sunt localități unde administrațiile locale nu au acționat nici în prima zi, dar nici în următoarele două – trei zile. Având în vedere nemulțumirea oamenilor din întreg județul, cer Consiliului Județean și Prefecturii să facă publică lista firmelor de deszăpezire, a utilajelor folosite și a costurilor pe care le suportăm pentru aceste acțiuni.

Este important ca dâmbovițenii să știe exact câți bani am cheltuit, cui am plătit, pentru că rezultatele se știu”, a concluzionat Iulian Vladu.

Departamentul de comunicare al PDL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial