26 aprilie 2024
MAI REZIŞTI? Încă 48 de ore de VREME NEBUNĂ! Ger, ninsori şi VISCOL!

MAI REZIŞTI? Încă 48 de ore de VREME NEBUNĂ! Ger, ninsori şi VISCOL!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.

De miercuri de la ora 23:00 până joi la ora 10:00, local în jumătatea vestică a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60…70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă.

În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40…50 km/h), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă.

Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea, informează Mediafax.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționari meteorologice – Cod Galben şi o avertizare meteorologică – Cod Portocaliu, care sunt valabile şi pentru judeţul Dâmboviţa:

1. pentru intervalul 29.01.2004 ora 06:00 – 29.01.2004 ora 23:00

atenționare meteorologică COD GALBEN – pentru zona de nord a judeţului;

avertizare meteorologică COD PORTOCALIU – pentru zona de sud a judeţului.

2. pentru intervalul 29.01.2014 ora 23:00 – 30.01.2014 ora 10:00

atenționare meteorologică COD GALBEN – pentru zona de sud a judeţului, valabilă.

Fenomenele vizate de aceste avertizări sunt: ninsori, intensificări ale vântului, viscol.

În urma acestei atenţionări au fost informate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă și s-a solicitat, în vederea informării operative a CJSU despre producerea oricărui fenomen periculos, transmiterea urgenţă a raportului operativ către Secretariatul Tehnic Permanent al C.J.S.U. Dâmboviţa – asigurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.

S-a solicitat de asemenea, punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în Planul de Măsuri al C.J.S.U. Dâmboviţa pentru sezonul rece 2013-2014, afişat pe site-ul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ce privesc instituţiile şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, atunci când este cazul.

Persoană de contact – Lt.colonel Ţelea Eduard

telefon: 0722743485 / 0722534344

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial