1 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni NU au închis ochii după ce au văzut aşa ceva!

Poliţiştii dâmboviţeni NU au închis ochii după ce au văzut aşa ceva!

Trei bărbaţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă cablu telefonic

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari şi Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Tărtăşeşti au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de cablu telefonic.

Astfel, pe raza comunei Slobozia Moară, poliţiştii au surprins în flagrant trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, în timp ce încercau să sustragă cablu telefonic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 raportat la art. 208, 209 din Codul Penal.

La acţiune au participat şi efective de jandarmi.

Peste 190 de căpriori din specia răşinoase au fost confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de numitul D.G., de 20 de ani, din comuna Costeştii din Vale.

Cu ocazia controlului autoutilitarei, poliţiştii au descoperit un număr de 192 de căpriori, din specia răşinoase, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente justificative de provenienţă.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu Legea 171/2010, iar căpriorii au fost ridicaţi în vederea confiscării.

188 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

La data de 16 ianuarie 2014, în intervalul orar 13:00- 17:00, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă regulile de circulaţie.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte şi pe principalele artere ce tranzitează judeţul.

Poliţiştii au aplicat 188 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la peste 46 000 de lei.

În cadrul acţiunii, 35 de pietoni şi 6 biciclişti au fost sancţionaţi contravenţional ca urmare a abaterilor săvârşite.

În ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto, 49 dintre aceştia au fost amendaţi pentru neportul centurii de siguranţă şi 20 pentru exces de viteză.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, vizitat de poliţişti bulgari şi cehi

Poliţia dâmboviţeană a fost gazda unei delegaţii alcătuite din poliţişti bulgari şi cehi, însoţiţi de lucrători din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Vizita s-a înscris în calendarul activităţilor derulate în cadrul unui proiect internaţional pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Ulterior dezbaterilor pe temele proiectului, delegaţia a vizitat Muzeul Poliţiei Române.

Percheziţii la suspecţii de furturi Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni-Biroul de Investigaţii Criminale şi Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Moreni au efectuat un număr de nouă percheziţii la domiciliile unor suspecţi de furturi din societăţi comerciale, comise în cursul lunii decembrie 2013.

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Moreni şi satului Ghirdoveni.

Cu ocazia percheziţiilor, la domiciliile a patru dintre suspecţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, au fost descoperite 72 de plicuri ce conţineau substanţe cu caracter psihotrop, a căror deţinere este interzisă, două plante uscate, susceptibile a fi cannabis şi un mugure de plantă de cannabis.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că suspecţii au achiziţionat acele substanţe din municipiul Bucureşti, pentru consum propriu.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 2 şi art 4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

În weekend, poliţiştii dâmboviţeni vor fi la datorie

În perioada 17-19 ianuarie 2014, poliţiştii dâmboviţeni vor continua să fie la datorie, acţionând pentru menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Astfel, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, în colaborare cu luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale vor avea o prezenţă activă îndeosebi în zona discotecilor şi localurilor de alimentaţie publică, desfăşurând activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor judiciare stradale cât şi a celor comise cu violenţă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor organiza acţiuni pe linia verificării respectării prevederilor legale privind organizarea vânătorilor.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Legea 407/2006, vânătoarea se desfăşoară în baza unei autorizaţii de vânătoare, completată în mod corespunzător.

Potrivit art. 24 din Legea 407/2006, vânătoarea se exercită numai de către vânătorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) posedă permis de vânătoare cu arma;

b) posedă autorizaţii eliberate de gestionar în limitele cotei de recoltă şi ale reglementărilor tehnice privind organizarea şi practicarea vânătorii;

c) posedă documente care atestă dreptul titularului de a purta şi de a folosi arme destinate pentru vânătoare, eliberate în condiţiile legii;

d) posedă asigurare obligatorie împotriva accidentelor;

În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii rutieri, aceştia vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente negative, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor cetăţenilor să adopte o conduită preventivă şi să respecte normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial