4 mai 2024
Târgoviște – S-au luptat pentru Trofeul Coresi

Târgoviște – S-au luptat pentru Trofeul Coresi

tcoresiCOMUNICAT DE PRESĂ

Concursul interjudețean TROFEUL CORESI

În acest weekend, poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanții Școlii Gimnaziale “ Coresi” și ai autorităților publice locale, au organizat concursul interjudețean TROFEUL CORESI.

Concursul s-a derulat în baza unui program-parteneriat de prevenire și combaterea a accidentelor de circulație la nivelul județului Dâmbovița, beneficiind de o finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean.

În cadrul competiţiei,  22 de echipaje din județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galți, Giurgiu, Ilfov, Mureș, Sibiu, Timiș, Teleorman, Tulcea, Vâlcea și-au testat cunoștințele din domeniul rutier și îndemânarea în utilizarea bicicletei.

Competiţia a constat în trei probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către micii biciclişti, în parcul-școală).

Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Pe primele locuri s-au situat elevii Școlii Gimnaziale Coresi Târgoviște, Școlii Florea Bogdan Mureș și Școlii Nichifor Ludovig Niculițel Tulcea.

Şi în acest an,toți participanţii au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii.

Scopul acestui concurs, ajuns la cea de-a XIX ediție, este de a forma în rândul elevilor un comportament rutier responsabil și preventiv, în vederea reducerii riscului implicării în accidente de circulație.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial