27 aprilie 2024
29 de dâmboviţeni, cercetaţi de poliţişti pentru INFRACŢIUNI

29 de dâmboviţeni, cercetaţi de poliţişti pentru INFRACŢIUNI

Peste 25 de infracţiuni constatate şi 570 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

În perioada 6-8 ianuarie a.c., în contextul manifestărilor ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului, Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului pe rit vechi, peste 290 de poliţişti dâmboviţeni au fost prezenţi la datorie, acţionând pentru menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi fluidizarea traficului rutier.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 29 de infracţiuni.

Dintre acestea, 13 au fost de natură judiciară, 7 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 9 surprinderi în flagrant-delict.

De asemenea, ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 578 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 103 040 de lei.

430 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Peste 65 de persoane au fost depistate în timp ce încălcau normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică, fiind sancţionate în conformitate cu Legea 61/1991.

Exemplu:

Poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Moţăieni, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice.

Pe numele acestuia, au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, faptă prev. şi ped de art.87 alin1 din O.U.G 195/2002.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial