7 mai 2024
Moreni: Vânzătorii de pocnitori, pe mâna poliţiştilor

Moreni: Vânzătorii de pocnitori, pe mâna poliţiştilor

Doi tineri sunt cercetaţi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimului materiilor explozive

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au surprins în flagrant doi tineri, de 19, respectiv 21 de ani, în timp ce deţineau asupra lor, în vederea comercializării, 1100 de articole pirotehnice, din clasa a II-a.

Faţă de cei doi tineri, se efectuează cercetări pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, în conformitate cu Legea126/1995.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

4000 de kilograme de cereale şi 2170 de kilograme de făină, confiscate de poliţişti

În urma unei acţiuni pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu cereale şi produse de panificaţie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au depistat în trafic un bărbat în timp ce transporta cantitatea de 4000 de kilograme de cereale, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Cu privire la provenienţa bunurilor transportate, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire a mărfii, unde, la rubrica „destinatar” erau trecute datele unei persoane fictive.

Pe numele conducătorului auto, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Reghin, judeţul Mureş, a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Cantitatea de 4000 de kilograme de cereale a fost indisponibilizată.

O acţiune similară a fost organizată şi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A şi I.T.M Dâmboviţa.

În urma verificărilor la o societate comercială, din comuna Pietrari, ce are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de produse de panificaţie şi patiserie, a fost descoperită cantitatea de 2170 de kilograme de făină pentru care nu existau documente justificative.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar întreaga cantitate de făină a fost confiscată.

Totodată, s-a stabilit că agentul economic nu respecta normele de igienă la locul de depozitare a materiei prime şi în spaţiul de producţie, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional de reprezentanţii D.S.V.S.A, potrivit HG 984/2005, cu amendă de 3000 de lei.

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

Nerespectarea legislaţiei în domeniul operaţiunilor cu articole pirotehnice se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 7.500 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune, situaţie în care pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la un an. Sancţiunile contravenţionale cu amendă pot fi aplicate şi persoanelor juridice, limitele minime şi maxime ale amenzilor majorându-se cu 100%.

În perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014, la nivelul judeţului Dâmboviţa se vor desfăşura activităţi ce se înscriu în ansamblul de măsuri iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor verifica societăţile comerciale autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, inclusiv locurile de depozitare şi vor organiza controale în complexele comerciale, pieţe, târguri sau alte locuri destinate comercializării unor astfel de produse, pentru a se stabili dacă sunt respectate normele legale din acest domeniu.

În perioada 20-31 decembrie 2012, poliţiştii dâmboviţeni au constatat 20 de infracţiuni la Legea 126/1995, efectuându-se cercetări faţă de 30 de persoane. De asemenea, au fost confiscate peste 100 000 de articole pirotehnice, din clasele/categoriile de pericol I şi II.

Suspect de furt, arestat preventiv

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au probat activitatea infracţională a trei persoane suspectate de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestora, s-a reţinut că, în data de 30 noiembrie a.c., au pătruns, prin efracţie, în incinta unei societăţi comerciale,situată, în comuna Dărmăneşti, de unde au sustras produse alimentare şi cosmetice, a căror valoare se ridică la 2000 de lei.

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar în data de 10 decembrie 2013 au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele suspectului în vârstă de 21 de ani, din comuna Dărmăneşti, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar faţă celălalt suspect a fost luată măsura de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

Suspectul, de 17 ani, din comuna I.L. Caragiale este cercetat în stare de libertate.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial